Holten lijdt dikke nederlaag tegen Enter.

Op een zeer druk bezocht sportpark Meermanskamp heeft Holten afgelopen zondag een dikke nederlaag geleden tegen medekampioenskandidaat Enter, er werd met maar liefst 0-5 verloren. Zowel Holten als Enter had veel moeite gedaan om zoveel mogelijk publiek naar sportpark Meermanskamp te krijgen. Het vele publiek zorgde d.m.v. massaal uitgedeelde roodzwarte vlaggetjes, rookpotten en knalvuurwerk voor een prachtige ambiance, een kampioenskraker waardig.

Vanaf het begin was duidelijk dat Enter de bal aan Holten liet, Enter zette bij de opbouw direct druk op Holtense defensie en wachtte geduldig op de omschakelmomenten en deze werkwijze had al snel succes. In de 2e minuut was het al raak voor Enter, Holten leed balverlies op het middenveld en het was de topscoorder van Enter die een actie in de 16 meter inzette, een verdediger van Holten verkeek zich hierop en bracht de spits naar de grond, strafschop. Dit cadeautje werd direct uitgepakt en zo kwam de 0-1 op het bord. In de 10e minuut was er een vergelijkbare situatie, wederom werd er slap verdedigd na dom balverlies en zo kwam de 0-2 op het bord. Enter zat vanaf dit moment in een zetel en liet de bal aan de roodzwarte formatie en bleef loeren op de omschakelmomenten. Holten creëerde wat kleine kansjes gedurende de eerste helft, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. In de 36e  minuut kreeg Enter een corner en hieruit volgde de 0-3 voor Enter, dit was tevens de ruststand. Het grootste verschil in de 1e helft was het verschil in fysiek, Holten heeft een zeer jonge ploeg die goed kan voetballen maar met name in de duelkracht nog wat te kort schiet, Enter kan bogen op meer ervaring en dat was vanmiddag goed terug te zien.

Het begin van de 2e helft was duidelijk voor Holten, Enter werd terug gedrukt en Holten creëerde dan ook  direct 2 goede kansen maar dit resulteerde helaas niet in een doelpunt. Waarbij Holten deze middag slordig was in het uitspelen van kansen was Enter dit duidelijk niet . In de 56e minuut werd de 0-4 op het bord gezet, een cornerbal werd in 2e instantie tegen de touwen geknikt. Dit was de nekslag voor de formatie van Richard Smit. Het spel golfde vervolgens over en weer en beide ploegen kregen nog wat kansjes. In de 65e minuut schot de nummer 10 van Enter op prachtige wijze een vrije trap binnen vanaf de linkerkant, 0-5 en dit werd teven de einduitslag.

Zo lijdt Holten een zeer gevoelige nederlaag tegen Enter en hebben beide ploegen nu evenveel verliespunten. Enter staat nog wel op de 2e plaats maar kan a.s. dinsdag de koppositie, op doelsaldo, overnemen als er gewonnen wordt bij Uluspor. Het kampioenschap in de 4 klasse G ligt nog helemaal  open, want er staan nog maar liefst 6 speelrondes voor de boeg. A.s. zondag 8 mei kan Holten zich revancheren in de uitwedstrijd tegen Heeten.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Stan van den Berg, Klaas Martens, Frank Marsman ( Mick Hofman), Rob Hofman, Leon Oudenampsen©, Gijs Martens, Tom Lenderink , Martijn van der Werken, Dion Reusink ( Kees Martens), Harm Jansen (Dylan van der Hulst).

Foto: Math Willems