Holten verliest van Gazelle

Deventer - Het eerste elftal van Holten heeft afgelopen zondag met 3-1 verloren in Deventer.

Tegenstander was De Gazelle, waar vorig jaar nog ruim werd gewonnen. Deze keer kwamen de rood-zwarten echter al na één (!) minuut op achterstand. Een voorzet van rechts werd door de volledig vrij staande spits ingetikt. Dit zou een wake-up call moeten zijn voor Holten, maar de ploeg was zeer onrustig aan de bal en verloor veel duels van de veel fellere Deventernaren. Na een kwartier was Daan Wissink nog dicht bij de gelijkmaker, maar na goed voorbereidend week van Erik Peters kon hij de kans niet verzilveren.

De volgende tegenslag was het uitvallen van aanvoerder Thijs Huisman na een half uur met een, op het eerste oog, fikse hamstringblessure. Na de geschorsten Jaap Huisman en Werner Lubbersen en de geblesseerden Jordy Landeweerd en Bas Tuitert is dit de 5e basisspeler die afvalt, en dat deed het team van trainer Ensing geen goed. Vlak voor rust werd het 2-0, na duur balverlies op het middenveld werd een counter goed afgerond.

In de rust moest ook middenvelder Sjors van Gerresheim geblesseerd afhaken, A-junior Harm Jansen nam zijn plek in. In de tweede helft ging Holten beter spelen, maar nam daarbij achterin meer risico. Nadat Mick Hofman een grote kans op de 2-1 liet liggen kwamen de Deventernaren er opnieuw via een counter uit en was de wedstrijd met de 3-0 gespeeld.

Holten nam vervolgens alle risico's en dat resulteerde in grote kansen voor Jansen, Knapen en Wissink, maar het geluk was niet aan Holter zijde. Uiteindelijk was het invaller Joris Nije Bijvank die de 3-1 eindstand op het scorebord zette.

Na twee wedstrijden staat Holten nog met lege handen, en door de personele problemen ziet het er somber uit. Lichtpuntje van afgelopen zondag was het uitstekende debuut op de rechtsback van Patrick Klaasses, zoon van oud-aanvoerder Gerrit Klaasses.