VV Holten haalt Nederlands Kampioenschap ME-Pupillen naar Holten.

VV Holten haalt Nederlands Kampioenschap ME-Pupillen naar Holten.

HOLTEN - Voetbalvereniging VV HOLTEN organiseert op zaterdag 14 mei het Nederlands Kampioenschap voor de meisjes E pupillen - de jongste meiden categorie van het NK Jeugdvoetbal - ook wel Voetbal Talenten Toernooi genaamd. 16 ME pupillen teams uit alle hoeken van Nederland plaatsten zich op hun eigen district kampioenschap (er zijn 6 KNVB voetbaldistricten in Nederland) voor deze prestigieuze eindstrijd - in Holten! - die voor het eerst wordt gehouden voor deze categorie. Een evenement dat de jonge talentjes niet snel zullen vergeten.

Na al meerdere malen het District Kampioenschap (DK) te hebben georganiseerd koos de landelijke organisatie van het populaire open Nederlands Kampioenschap Jeugdvoetbal voor ervaring en kennis. VV Holten bouwde deze in de afgelopen jaren op dank veel vrijwilligers in de kantine en op de velden. Daarvoor werd extra zorg besteed aan het assortiment van de kantine tijdens de toernooien - 1 van de voorwaarden van de oprichter van het toernooi, Roon Staal. Hij startte in 2004 in Alkmaar dit inmiddels 76 toernooien tellende kampioenschap op en sloot naast de kernwaarde gezonde voeding ook de kernwaarde sportiviteit in de armen. Dat heeft geresulteerd in een speciaal voor dit toernooi ontworpen sportiviteitskampioenschap via welk menig team in het land alsnog een NK ticket kon afdwingen als het eindresultaat op het DK net niet volstond. Staal is verheugd dat het NK voor de nieuwe meiden categorie in Holten plaats heeft: "Met VV Holten weten we dat er een sterke organisatie komt te staan die de verwachtingen van de 16 finalisten kan helpen waarmaken, al zullen de teams het zelf op het veld moeten laten zien. Het wordt een mooie en waarschijnlijk voor veel kinderen onvergetelijke voetbaldag."

De man achter de toernooiorganisatie van VV Holten die het NK naar Holten haalde is Harald Tuitert: "Het organiseren van het VTT toernooi kwam voort uit het bezoeken van 2 toernooien bij Oranje Nassau en vv Winterswijk. Dit maakte op mij een goede indruk en ik zag geen reden waarom of dat in Holten op ons mooie sportpark niet zou kunnen. Intern moesten we dus wel wat mensen overtuigen en na de 1e keer kregen we van alle vrijwilligers positieve feedback. Wat leuk!! Ook de bezoekende verenigingen uit het district bij ons vorige NK waren zeer enthousiast. Niets is mooier om te lezen van bezoekende ouders dat sfeer, omgeving en organisatie zeer goed waren en een pluim verdienden. Je doet dit natuurlijk niet alleen en juist de extra saamhorigheid in ons kleine Holten laat zien waar je als kleine vereniging sterk in kunt.".

In dit doel ziet hij zich vergezeld door vele vrijwilligers uit Holten en omstreken.

VV Holten is als gastheer automatisch geplaatst voor het NK. Aangezien VV Holten niet beschikt over een volledig meisjes E-team, zullen zij deze dag aantreden met een combinatieteam van vv Holten en dorpsgenoot Blauw Wit ’66. Verder wist 1 andere vereniging uit district Oost zich tot nu toe te plaatsen voor het NK. SV Zwolle zal op 14 mei met haar ME team haar opwachting maken met om 09.30 uur de officiële openingsceremonie met het volkslied Wilhelmus. De poule-indelingen en het bijbehorende wedstrijdschema zijn te zien op de website van het NK Jeugdvoetbal (www.nkjeugdvoetbal.nl).

Het evenement zal 1 van de slotakkoorden zijn dit seizoen op het sportpark Meermanskamp, met de finale om 15.30 uur. Entree is vrij.