Zwaar bevochten overwinning VV Holten

Afgelopen zondag traden de mannen van trainer Richard Smit aan tegen Colmschate. In een wedstrijd waar misschien een puntendeling terecht was geweest, waren het de Roodzwarten die uiteindelijk aan het langste eind trokken en werd Colmschate met een 2-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er 1 minuut stilte i.v.m. het overlijden van Freek Bekkernens. Freek was jarenlang leider en was diverse jaren actief als lid van de kantine commissie. Na dit plechtige moment werd er gefloten voor aanvang. Holten trad aan in de vertrouwde formatie en begon goed aan de wedstrijd. Het eerste kwartier was voor de thuisploeg, Holten combineerde soepeltjes echter dit leidde niet tot grote kansen. Na een kwartier kwam Colmschate wat beter in de wedstrijd en was het met namen de bloedsnelle rechter wingback die voor dreiging zorgde. Om dit gevaar in te dammen greep de trainer van Holten naar 25 minuten in en voerde een tactische wissel door. Hij bracht Stan van den Berg in voor rechtsbuiten Timo van Zon en dit zorgde voor meer verdedigende stabiliteit. De laatste 20 minuten van de eerste helft was het een gelijkopgaande wedstrijd waarin beide ploegen wat mogelijkheden kregen. Echter in de 45e minuut werd Martin van de Werken diep gestuurd en hij liet de laatste man van Colmschate zijn hielen zien. Martijn bleef koel en hij zette de 1-0 ruststand op het bord.

De 2e helft was er in het begin ook weer sprake van een gelijk opgaande strijd. In de 56e minuut was het Rob Hofman die vanaf een klein 16 meter kon aanleggen na goed voorbereidend werk van Martijn, 2-0. Dit was voor de Geel/zwarte formatie uit Colmschate het sein om de druk op te voeren op de roodzwarte thuisploeg. Dit leidde in de 65e minuut al tot de aansluitingstreffer, 2-1. Kort daarop leek Colmschate de gelijkmaker op het bord te zetten, echter de altijd attente vlaggenist van Holten, Jeroen Schorfhaar, had buitenspel geconstateerd en dit signaal werd keurig overgenomen door de goed leidende scheidsrechter. De laatste 20 minuten bleef Colmschate aandringen en creëerde nog wel een aantal kansen echt Holten voorkwam met het nodige kunst en vliegwerk de gelijkmaker. Zo bleef het 2-1 voor de thuisploeg  en hier mee wint het de 3e wedstrijd opeenvolgend.

Inmiddels is Holten opgeklommen naar de 4e plek en heeft het hiermee een uistekende start in de 3e klasse te pakken. Komende zaterdag speelt Holten de bekerwedstrijd tegen zaterdag 2e klasser Vroomshoopse Boys om 15.00 uur in Vroomshoop, een mooi testcase voor de jonge ploeg van trainer Richard Smit.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Werner Lubbersen, Bjorn Visser, Luuk van der Linden, Rob Hofman, Leon Oudenampsen©, Luc Akkermans, Gijs Martens (Dion Reusink), Martijn van der Werken (Bas Tuitert), Kees Martens, Timo van Zon ( Stan van den Berg).