Zeer geslaagde Koningsspelen bij VV Holten

Afgelopen vrijdag, 23 april 2021, was het de dag dat de jaarlijkse koningsspelen gehouden werden. Door de Coronacrisis was het evenement door Viavie opgeknipt en verdeeld over verschillende (sport) verenigingen binnen de gemeente Rijssen-Holten zodat er Corona-proof activiteiten gehouden konden worden.

VV Holten kreeg de groepen 7 en 8 van Basisschool “de Holterenk” op bezoek. De jeugdcommissie van VV Holten had een 5 tegen 5 toernooi georganiseerd, waarbij verdeeld over 4 wedstrijden punten verzameld konden worden. Iedere wedstrijd werd er gespeeld in verschillende samenstellingen zodat er geen vanzelfsprekendheid was wat betreft de winnaar of winnares.

Na de eerste en tweede wedstrijd volgde er een penalty shoot-out, waarbij er onderscheid gemaakt werd tussen voetballers en niet-voetballers. Keeper Bas weerde zich kranig maar uiteindelijk kwamen er twee winnaars. Bij de niet-voetballers ging Esmee met de winst aan de haal en bij de voetballer won Stijn net als Esmee een Fraaie VV Holten voetbal. Ook keeper Bas ging niet lege handen naar huis want hij ontving een fraaie VV Holten handdoek.

Na de penalty’s was het tijd voor de ranja met een lekker stuk fruit en een plak ontbijtkoek. Zo hadden de meisjes en jongens weer energie voor de laatste twee wedstrijden in het toernooi. Tot de laatste wedstrijd was het ongewis wie er met de hoofdprijs aan de haal zou gaan. Maar uiteindelijk was het Alpay die er met de hoofdprijs, een VV Holten voetbal, vandoor ging. Julia eindigde als tweede met een voorsprong van 1 punt op Ingmar die als derde eindigde.

“Wij kijken terug op een zeer geslaagde ochtend, alle kinderen zijn heerlijk bezig geweest op deze prachtige ochtend”, aldus jeugdvoorzitter Arno Reusink. Het mooiste compliment wat wij deze ochtend kregen was van een aantal meisjes die niets met voetballen hebben maar wel aangaven dat zij een superleuke ochtend gehad hadden. En dat is waar het uiteindelijk omgaat bij de Koningsspelen, lekker bezig zijn en samen plezier hebben!