Zeer geslaagd VTT toernooi voor JO13-1 en de JO17-1

Op zaterdag 16 oktober werd het VTT toernooi voor JO17 en de JO15 (Generaal) voor district oost georganiseerd door VV Holten. De Roodzwarten namen deel met de JO17-1 en de JO13-1.

JO13-1 was ingedeeld in een poule van 4, dit was een mooie poule want de ploegen waren erg aan elkaar gewaagd gezien de vele gelijke spelen. Holten trad aan tegen Arnhemse Boys, AS’80 uit Almere en Quick 1888 uit Nijmegen. Holten eindigde als 1e in de Poule en mochten in de finale aantreden tegen nummer 2 AS’80, in de poule wedstrijd was deze wedstrijd nog geëindigd in een gelijk spel maar in de finale was het de ploeg uit Almere die via een fraaie afstandsknal met de toernooiwinst aan de haal ging. De mannen van trainer Harmen Klein Velderman moesten zich tevreden stellen met een verdienstelijke 2e plek en met de winst in het sportiviteitskampioenschap. Al met een prachtig resultaat voor de roodzwarten uit Holten. Met dit resultaat is VV Holten verzekerd van een plekbij het Nederlands kampioenschap wat op 19 juli gespeeld wordt in Jubbega.

JO17-1 zou ook gaan strijden in een poule van 4, maar door de late afzegging van Zwart Wit ’63 en het niet komen opdagen van CSV’28 werd er besloten om een volledige wedstrijd te spelen tegen 7e divisionist FC Dalfsen. Een mooi uitdaging voor de mannen van interim- coach Rob Jaap Martens die de leiding had omdat trainer Tjerk van der Mei verhinderd was. Het 2 klassen verschil was in de in wedstrijd niet terug te zien, Holten leidde bij rust met een comfortabele 3-1 voorsprong en liet de 2e helft de teugels wat vieren. FC Dalfsen kwam nog terug tot 3-2 maar verder kwamen de groen/zwarten uit Dalfsen niet. Dit betekend dat Holten JO17-1 met de titel aan de haal ging. Deze wedstrijd toont maar weer eens aan dat Holten JO17 zich prima kan meten met clubs die Hoofdklasse of 7e divisie spelen, ook als ze niet compleet zijn. Gastspelers Niek Ensink en Bjarne Hanewinkel voetbalden beiden zeer verdienstelijk mee. Ook de JO17-1 mag zich gaan opmaken voor een NK wat op 18 juni gespeeld gaat worden bij vv SHO in Oud Beijerland.

Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagd toernooi, aldus jeugdvoorzitter Arno Reusink. Lang deze weg willen wij al vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage bij deze geslaagde dag.