Voetbaldriedaagse bij VV Holten groot succes

Na het grote succes van de voorjaarsvakantie, had Jeugd Voetbal Opleidingen VV Holten gevraagd om ook in de afgelopen herfstvakantie een Voetbaldriedaagse te faciliteren op het prachtig sportpark Meermanskamp. Er waren 42 aanmeldingen van kinderen tussen de 5 en de 15 jaar en in tegenstelling tot het voorjaar waren de weergoden ons nu iets minder gezind, op de woensdag ging het nog enigszins, maar de donderdag en de vrijdag waren nat en guur. Ondanks het slechte weer zijn de dagen perfect verlopen.

Iedere ochtend was er om 10.15 uur een welkomstwoord van toernooileider Jordy van Jeugd Voetbal Opleidingen. Na het openingswoord werd er door de 4, op leeftijd ingedeelde, groepen gestart met een warming –up. Na de warming-up gingen de 4 groepen gedurende de ochtend 5 verschillende (behendigheid) oefeningen afwerken. De specifieke trainingen werden verzorgd door 7 trainers van de Jeugd Voetbal Opleidingen. Alle technische vaardigheden werden aangeleerd volgens de Wiel Coerver methode. Tussen 13.00 en 14.00 uur werd er in de kantine geluncht en werd er een kwis gespeeld. De dagwinnaars van de kwis streden op de vrijdag om de winst tijdens de finalekwis. De finalekwis op de vrijdag werd uiteindelijke gewonnen door Matthijs Rottink.

Het middagprogramma van 14.00 tot 16.00 uur stond in het teken van verschillende wedstrijdvormen. Om 16.00 uur werd dan het eindsignaal gegeven en nadat er gezamenlijk was opgeruimd was het tijd voor het slotwoord waarna alle kinderen moe maar voldaan naar huis gingen. Op de laatste dag werd er door de trainers de beste speler van de driedaagse gekozen, na lang wikken en wegen ging deze prijs naar Loek Harmsen. Bij het bepalen van deze winnaar werd er niet alleen gekeken naar voetbalkwaliteiten, maar ook naar trainingsinstelling en sportiviteit.

“VV Holten is erg tevreden over het verloop van de voetbaldriedaagse en is te spreken over de trainers van de Jeugd Voetbal Opleidingen. We hebben 3 dagen lang, ondanks het slechte weer, alleen maar vrolijke en enthousiaste jongen en meisjes gezien die lekker aan het voetballen waren en dat is waar het eindelijk om gaat”, aldus jeugdvoorzitter Arno Reusink van vv Holten. Langs de weg willen wij de Jeugd Voetbal Opleidingen bedanken voor de organisatie.