Moeizame overwinning Holten op Lettele.

Op een zonovergoten sportpark “De Spil “ heeft Holten afgelopen zondag een moeizame overwinning 1-2 geboekt op Lettele.

Na een rommelig begin van beide kanten waren het de roodzwarten die in de 20e minuut op voorsprong kwamen. Via een ingestudeerde corner was het Gijs Martens die de 0-1 op het bord zette. Gedurende de 1e helft werd het spel er niet beter op, de slechte grasmat maakte goed voetbal onmogelijk en dit was duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. Lettele koos er voor om de Holtenaren direct vast te zetten en de Holtenaren hadden hier duidelijk moeite mee. Holten wist zich hier mondjesmaat onderuit te voetballen maar dit resulteerde niet in grote kansen. Toch waren het de Lettelenaren die kort voor rust de 1-1 op het bord zetten. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en het was een speler van de thuisploeg die de bal achter keeper Ulfman binnenwerkte. Dit doelpunt had een sterke buitenspellucht maar de scheidsrechter was een andere mening aangedaan want hij nam niet de moeite om het duidelijke buitenspelsignaal van zijn assistent te checken, of te wel hij liet de beste man gewoon staan alsof hij er niet stond.

Na de thee waren het de Holtenaren die licht het overwicht hadden. Lettele loerde op de counter via de snelle linksbuiten maar dit resulteerde in het begin van de 2e helft niet in kansen. In de 58e minuut was het Martijn van de Werken die met een slimme steekbal Tom Lenderink alleen voor de keeper zette en die wist wel raad met deze kans, 1-2 voor de roodzwarten uit Holten. Holten bleef gedurende de 2e helft de bovenliggende partij en Lettele bleef loeren op de counter via de links buiten, maar de kansjes die hier uit voorkwamen werden door de Holtense defensie onschadelijk gemaakt. Holten bleef aandringen en dit resulteerde aan het eind van de wedstrijd nog in een aantal kansen voor invaller Mick Hofman, maar hij had geen geluk in de afronding en hiermee bleef de 1-2 op het bord staan.

Door deze overwinning neemt Holten de koppositie over van Haarle dat thuis met 0-3 verloor van Enter. De wedstrijd tegen Lettele was een wedstrijd om snel te vergeten, maar uiteindelijk tellen de 3 punten. Komende zondag ontvangt Holten het altijd lastige Broekland en dan hopen de roodzwarten hun koppositie te consolideren.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Klaas Martens, Frank Marsman, Rob Hofman, Sjors van Geresheim ( Luuk van der Linden), Tom Lenderink, Leon Oudenampsen©, Gijs Martens, Martijn van der Werken (Timo van Zon), Harm Jansen en Dion Reusink (Mick Hofman).