Makkelijke overwinning VV Holten bij Hoonhorst.

Op een zonnig en guur sportpark “De Pothof” in Hoonhorst heeft Holten een makkelijke overwinning geboekt. Er werd met maar liefst 0-5 gewonnen.

Trainer Richard Smit had voor deze wedstrijd het spelsysteem aangepast. I.p.v. het gebruikelijke 4-3-3 had hij voor deze wedstrijd gekozen voor een 4-4-2 opstelling. Dit pakte de 1e helft niet echt goed uit want de harde wind en de Hoonhorstse knollentuin maakt goed voetbal praktisch onmogelijk. Holten had de eerste helft de wedstrijd onder controle en wist een aantal kansen te creëren, maar de roodzwarten waren slordig in de eindpas en afronding. Zo was het bij rust 0-0.

In de 2e helft tapte Holten uit een ander vaatje. Er was veel meer diepte in het spel en met name de sterk spelende rechtsback Stan van den Berg stoomde regelmatig op aan de rechterflank. Dit resulteerde al snel in 2 schietkansen maar deze schoten werden onschadelijk gemaakt door de keeper en het aluminium. In de 52e minuut mocht Gijs Martens een vrije trap nemen op circa 20 meter vanaf de goal, de ogenschijnlijke houdbare bal was de keeper te machtig en zo kwam de 0-1 op het bord. In de 60e minuut was het tijd voor de eerste wissels, Bas Tuitert, Tom Lenderink en Martijn van de Werken kwamen in het veld voor Dylan van der Hulst, Sjors van Geresheim en Harm Jansen en het systeem werd omgegooid naar 4-3-3. De wissels pakte zeer goed uit en met name Bas Tuitert liet zien nog steeds te beschikken over een neusje voor de goal. Martijn van der Werken liet zien een prima wisselwerking te hebben met Bas, want hij stond 2x aan de basis van het doelpunt. In een tijdsbestek van 17 minuten scoorde Bas een loepzuivere hattrick en hij zette hiermee de 0-2, 0-3 en 0-4 op het bord. Het slot akkoord was voor Tom Lenderink, hij zette de 0-5 eindstand op het bord.

Hiermee boekt Holten een makkelijke zege op Hoonhorst en met name de 2e helft bied veel perspectief voor de komende wedstrijden. Komende zondag komt Vroomshoopse Boys op bezoek op sportpak Meermanskamp en de week erop staat de topper in en tegen Enter op het programma.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Stan van den Berg, Frank Marsman, Rob Hofman, Sjors van Geresheim (Tom Lenderink), Klaas Martens, Leon Oudenampsen©, Gijs Martens, Dion Reusink (Mick Hofman), Harm Jansen (Martijn van der Werken) en Dylan van der Hulst (Bas Tuitert).