In Memoriam Herman "De Kule" ten Velde

Onze herinnering aan De Kule

Dinsdagavond 27 december 2022: één van de vele berichtjes in onze groepsapp van 45+2, dit keer echter met een geheel andere lading. Eerst moet je twee keer kijken of je het wel goed gelezen hebt, dan pas dringt het door: Herman ten Velde oftewel De Kule is plotseling overleden. Dat is wel even schrikken.

Wij en veel van zijn voetbalcollega’s kunnen het nog niet bevatten: ondanks zijn leeftijd was hij de fitheid zelve, geen spoor van aftakeling bij deze ras sporter, afgezien van een zere kuit. Helaas is het maar al te waar en hebben we al afscheid moeten nemen van deze clubman.

Herman was goed in sporten met een bal: uiteraard voetbal, waarvoor hij jaren deel uitmaakte van de selectie van Holten. Tennissen was ook een passie, waaraan hij ook mooie vriendschappen over heeft gehouden, ook in de afgelopen jaren.

Auto’s waren ook belangrijk voor hem en dan met name het Italiaanse Alfa Romeo. Samen met nee

f Herman op zaterdagen sleutelen aan en praten over oldtimers van met name dit merk was een gezellige boel.

Hierdoor was hij ook gek op autosport: daarvoor kon je hem echt wakker maken en liet ie het voetbal ook wel eens schieten, vooral in het winterseizoen: hij hield niet van ‘knapgras’. Nee, voetballen moest je wat hem betreft in de zomer doen en niet in de winter. De voetbalmiddagen op zwembad Twenhaarsveld staan bij velen van ons in het geheugen gegrift.

Jarenlang was hij samen Henk Warrink de drijvende kracht achter de Tour-voorspellingspoule, waar menig (oud) Holtenaar aan mee heeft gedaan, meestal geregistreerd met zijn of haar bijnaam en beëindigd met een knallend Tourfeest.

Voor ons team was hij de grote animator voor enkele onvergetelijke uitstapjes naar Italië. Zowel hij als zijn te vroeg overleden vrouw Antoinette was gek op dat land en z’n inwoners en spraken de taal, wat erg makkelijk was bij zo’n trip.

Bij veel verenigingen heeft hij als betrouwbare penningmeester gefungeerd. Bij ons team was het ook niet meer als logisch dat hij voor de penningen zorgde.

Zo valt er nog veel meer te vertellen over De Kule, maar dat wordt een te lang verhaal.

Wij zullen echter binnen ons team de herinneringen aan hem ongetwijfeld blijven ophalen.

De harde realiteit is dat Herman vooralsnog een grote leegte achterlaat, niet alleen bij ons maar zeker ook bij zijn twee dochters Anouk en Nicole die nu beide ouders moeten missen.

We wensen hen en de rest van de familie en allen die hem liefhadden heel veel sterkte toe in de komende tijd.

 

Voetbalteam Holten 45+2.