Holten wint van Hoonhorst

Afgelopen donderdag stond er een doordeweekse speelronde op het programma. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd. Holten strijdt mee om het kampioenschap en Hoonhorst heeft de punten nodig om de nacompetitie te ontlopen.

Het team van Holten was op veel plekken gewijzigd door vele blessures en verplichtingen elders. Hierdoor maakte de 16 jarige Bjorn Visser zijn verdienstelijke debuut in de basis. Holten was de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij, maar daar kon Hoonhorst veel strijd en inzet tegenover zetten. Holten kreeg een paar kansen, maar Hoonhorst had een beetje geluk (bal op de paal) en de keeper van Hoonhorst was deze avond absoluut in topvorm en wist een aantal kansen onschadelijk te maken. Ook Hoonhorst kreeg vanuit de counter een paar kansjes. Er werd echter niet gescoord en na 45 minuten gingen beide teams rusten met een 0 - 0 tussenstand.

Na de rust was het Holten wat meer aan drong en werd het gevaarlijker binnen het 16 meter gebied. Hoewel de tijd wegtikte in het voordeel van Hoonhorst, kon een doelpunt niet uitblijven. In de 65e minuut was het toch raak en viel dan toch de voor Holten bevrijdende treffer. Er werd teveel ruimte weggegeven, en het was Dion Reusink die de keeper kansloos lies door de bal met zijn linker in de verre hoek te plaatsen, 1-0. Holten bleef aandringen en Hoonhorst kon hier niets meer tegen overstellen. Als de Roodzwarte formatie van Richard Smit wat zorgvuldiger met de kansen was om gesprongen dan was Hoonhorst al snel op een grote achterstand gezet. Nu was het pas in 80e minuut dat Holten de voorsprong uitbreide naar 2-0. De verdediging werd fraai uitgespeeld en het was wederom Dion Reusink die de keeper verschalkte met een listig lobje.

Doordat concurrent Enter niet verder kwam dan een remise bij Nieuw Heeten is de roodzwarte formatie van Richard Smit nu 2 punten uitgelopen en hiermee komt het kampioensschap verder in zicht.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Stan van den Berg, Frank Marsman, Bjorn Visser, Rob Hofman, Leon Oudenampsen©, Mick Hofman (Luc Akkermans), Gijs Martens, Martijn van der Werken (Kees Martens), Harm Jansen (Dylan van der Hulst) en Dion Reusink.