Holten wint topper tegen Haarle

Op een leeg en waterkoud sportpark “de Pastoorsmoat” in Haarle heeft Holten een afgetekende 0-3 overwinning geboekt op runner-up Haarle.

Haarle schoot uit de startblokken en kreeg in de 2e minuut al een grote kans. Dit was ook het grootste wapenfeit van de roodwitten in het eerste deel van de eerste helft want het was daarna Holten dat de wedstrijd dicteerde. De roodzwarten hadden handig in gespeeld op het 4-4-2 systeem van Haarle want trainer Richard Smit had centrale verdediger Rob Hofman als extra middenvelder geposteerd waardoor er achterin met 3 verdedigers werd gespeeld. Dit leverde veel balbezit op voor de Holtenaren en zo onderstonden er ook de nodige kansen. In de 9e minuut resulteerde dit al in een 0-1 voorsprong, de voorwaartsen van Holten zetten goed druk op de Haarlese defensie, waardoor zij de bal terugspeelde op de keeper, echter deze schoot de bal pardoes in de voeten van Gijs Martens en deze kon van vanaf een kleine 20 meter de voorsprong binnen schieten. Holten bleef aandringen en Haarle kon niets anders doen dan toekijken. Er kwamen 2 goede schotkansen voor Mick Hofman en Harm Jansen, maar deze haalden niets uit. Haarle bleef loeren op snelle uitvallen via counters en in dit resulteerde in 2 grote kansen in korte tijd voor de roodwitten. In de 25e minuut werd de handige en snelle nummer 9 van Haarle diep gestuurd en hij kwam een op een met keeper Jesse Ulfman, maar het was Jesse die soeverein redde. Kort daarop kreeg Haarle wederom een grote kans maar nu bracht het aluminium redding. Voor Holten was dit het sein om de teugels weer wat aan te trekken en het waren weer de roodzwarten die zich lieten gelden. Tom Lenderink zette in de 29e minuut een prachtige een twee op met Dion Reusink maar zijn schot werd gepareerd door de keeper van Haarle. Kort daarop was het Harm Jansen die een vrije kopkans kreeg maar deze miste het doel. Kort daarop was het wel raak, Mick Hofman legde de bal vanuit een corner panklaar op het hoofd van Luuk van der Linden en deze liet de 0-2 aantekenen. Het laatste wapenfeit in de 1e helft was voor Haarle, een vrije trap werd voor de pot gegooid het was een speler van Haarle die in de rebound de bal binnen knikte, echter hij deed dat in buitenspelpositie, hierdoor was 0-2 ook de ruststand.

 De 2e helft begon gelijk opgaand, Holten was slordiger aan de bal en Haarle deed er een schepje bij boven op. Hierdoor was het iets meer gelijkwaardig, Holten probeerde de bal lekker te laten lopen en Haarle loerde op de foutjes bij de roodzwarten. In de 60e minuut was de eerste kans voor de Holtenaren, Tom Lenderink schoot de bal van uit een ingestudeerde vrije trap op de lat. Niet veel later waren de roodwitten dicht bij de aansluitingstreffer, maar gelukkig werd de bal van 25 meter op de lat gekruld. Na 25 minuten in de 2e helft was het Holten dat het spel dicteerde, het geloof dat er wat te halen valt werd bij Haarle als maar minder en nadat Dion Reusink de 0-3 had laten aantekenen in de 70e minuut was het gebeurd met Haarle. Holten kreeg nog wel wat kansen om de voorsprong nog vergroten, maar de roodzwarten hadden het vizier niet op scherp staan.

Met deze ruime overwinning blijft Holten ongeslagen aan de leiding in de 4e Klasse G. Holten speelde vandaag zijn beste wedstrijd van het nog prille seizoen en de roodzwarten hebben zeker nog wel de nodige kansen weggegeven, maar dit had ook alles te maken met de aanvallende speelwijze. Afwachten en er een vechtwedstrijd van maken ligt de Holtenaren namelijk niet en door te kiezen voor meer voetbal neem je wat meer risico maar dit zorgt er wel voor dat Holten deze wedstrijd dik verdiend wint. Zo blijven de mannen van Richard Smit op koers voor het kampioenschap.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Klaas Martens (Frank Marsman), Luuk van der Linden, Sjors van Geresheim, Rob Hofman, Tom Lenderink, Leon Oudenampsen©, Gijs Martens, Mick Hofman, Harm Jansen (Dylan van der Hulst) en Dion Reusink (Max Scheperman).

Foto: bron Stentor / © Reggestreekfotografie