Holten wint lastige uitwedstrijd Sportlust Vroomshoop

Holten nam het afgelopen zondag op tegen Sportlust Vroomshoop. In een gelijk opgaande wedstrijd was het Holten dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Er werd met 1-2 gewonnen.

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisclub, want de eerste kans was voor Vroomshoop, de naar binnen gekomen linksbuiten schiet de bal op de buitenkant van de paal. Kort daarop is het Holten dat zich laat gelden, uit een corner kopt Harm Jansen een corner naar de tweede paal, maar gelukkig voor de thuisformatie staat er speler van Vroomshoop die de bal van de lijn kan koppen. Het spel golft over en weer maar de eerste volgende grote kansen ontstaan pas na de drinkpauze. De snelle behendige spits van de geel/blauwe thuisformatie komt tot 2 maal toe in een 1 tegen 1 situatie met de Holtense keeper Jesse Ulfman maar beide keren weet Jesse redding te brengen. Alom, een hele goede eerste helft met kansen voor beide partijen, maar 0-0 is de ruststand.

Na de rust is het Holten dat direct gevaarlijk is, Sportlust komt met de schrik vrij als de bal op de lat valt na een voorzet van Holten. Echter, het is in de 53e minuut toch nog raak als Holten weet te profiteren van een foutje van de keeper van de thuisclub, Harm Jansen zet de 0-1 op het bord. Kort daarop lijkt het erop dat Gijs Martens onreglementair gestuit wordt in de 16 meter door een verdediger van Vroomshoop, echter de scheidsrechter ziet dit anders en i.p.v. een penalty ontvangt Gijs een gele kaart. Dit is het sein voor Vroomshoop om aan te zetten en Holten komt in de 60e minuut goed weg als een speler de bal op de laten schiet. Ook in de 70e minuut krijgt Sportlust weer een grote kans, uit een voorzet kopt een middenvelder van Vroomshoop van zo’n 3 meter de bal net naast het doel vanuit een voorzet. Holten blijft ook nu nog steeds een woordje meespreken en loert op een snelle uitval, kort daarop wordt de ingevallen Timo van Zon weggestuurd en vanuit een dribbel zet hij de 0-2 op voor de roodzwarte formatie van Richard Smit en met dit doelpunt lijkt de wedstrijd gespeeld. Kort voor het eind weet Vroomshoop uit een klutssituatie nog de 1-2 op het bord te zetten, maar verder dan deze aansluitingstreffer komt de thuisclub niet.

Met dit resultaat doet Holten meer dan goede zaken, want concurrent SV Enter verspeelt opnieuw 2 punten, waardoor Holten met nog 3 wedstrijd voor de boeg een voorsprong heeft opgebouwd van 4 punten. Komende zondag komt de nummer 3 van de ranglijst SDOL op bezoek in Holten en bij winst zet Holten een zeer grote stap naar het kampioenschap in de 4e klasse G.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Stan van den Berg, Frank Marsman, Bjorn Visser, Rob Hofman, Leon Oudenampsen©, Tom Lenderink, Gijs Martens, Martijn van der Werken (Kees Martens), Harm Jansen (Timo van Zon) en Dion Reusink (Mick Hofman)

 .