Holten wint eenvoudig bij Heeten.

Op een zonovergoten sportpark in Heeten heeft Holten een eenvoudige overwinning behaald op Heeten. Er werd met maar liefst 0-5 gewonnen.

Holten begon voortvarend en geconcentreerd aan de wedstrijd. Na 7 minuten was het Harm Jansen die direct de eerste kans verzilverde voor de roodzwarte formatie van trainer Richard Smit. Harm werd met een pas weggestuurd in de 16 meter en vanaf de linkerkant schoot hij de bal tegen de touwen, 0-1. Vanaf dat moment liet Holten het initiatief aan Heeten en liet zich inzakken op eigen helft. De Groenwitten uit Heeten probeerden het spel te maken en dat resulteerde in kleine mogelijkheden. Holten gokte op de omschakelmomenten bij balverlies van Heeten en dat resulteerde in een aantal mogelijkheden voor de roodzwarten. In de 34e minuut schakelde Holten razendsnel om bij balverlies van Heeten. Martijn van der Werken werd weggestuurd en waar iedereen rekenende op een pas op een medespeler besloot Martijn met geplaatste schuiver de 0-2 op het bord te zetten. Dit was tevens de ruststand.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld niet en Holten liet de bal aan Heeten. Holten bleef scherp in de omschakeling en dit leverde 2 grote kansen voor Tom Lenderink, echter zonder succes. In de 64e minuut was het wel raak, Stan van de Berg kopte uit een corner van Martijn van der Werken de 0-3 op het bord en hier mee was de wedstrijd gespeeld. Voor Holten was dit het moment om 2 jeugdspelers in te brengen. Luc Akkermans, 16 jaar, maakte zijn debuut in Holten 1 en Timo van Zon, ook 16 jaar, had al eerder dit seizoen zijn debuut gemaakt. De jonkies gaven direct hun visitekaartje af, Luc speelde zeer verdienstelijk op het middenveld en Timo was een plaag voor de verdediging. In de 70e minuut werd Timo aan de linkerkant van het veld weggestuurd, hij gaf vervolgens een niet te missen voorzet aan Gijs Martens, voor wie het een koud kunstjes was om de 0-4 op het bord te zetten. Kort daarop waren het weer Gijs en Timo die er lustig op los combineerden, Timo kwam 1 op 1 met de keeper, maar schrok duidelijk van deze grote kans en schoot de bal naast. Het slotakkoord was wel voor Timo, na een steekbal vanuit het middenveld troefde hij kinderlijk eenvoudig de aanvoerder van Heeten af en schoot hij onberispelijk de 0-5 binnen.

Met deze eenvoudige overwinning blijft Holten voor als nog  de nummer 1 in de 4e Klasse G, maar runner-up Enter heeft nog een wedstrijd tegoed en kan als zij deze wedstrijd winnen in punten gelijk komen en op basis van doelsaldo de koppositie overnemen. Dus met nog 5 wedstrijden voor de boeg blijft het superspannend.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Stan van den Berg, Frank Marsman, Rob Hofman, Klaas Martens, Tom Lenderink (Luc Akkermans), Leon Oudenampsen©, Gijs Martens, Martijn van der Werken, Harm Jansen ( Timo van Zon) en Dion Reusink (Mick Hofman).