Holten wint de Keunecup 2022

Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd gespeeld om het Holtens kampioenschap of te wel "De Keunecup", dit jaar was de organisatie voor de wedstrijd Blauw wit en de wedstrijd werd dan ook gespeeld op sportpark 't Vletgoor in Holten.

Voor zowel Blauw Wit als Holten was het de eerste wedstrijd voor de start van het nieuwe seizoen. In het eerste half uur van de eerste helft waren het de roodzwarten die het meest balbezit hadden en tot een aantal gevaarlijke kansen kwamen, echter de mannen van trainer Richard Smit hadden het vizier niet op scherp staan en wisten niet tot scoren te komen. Blauw Wit daarin tegen loerden vooral op de omschakeling en ook zij wisten een aantal malen gevaarlijk te worden, maar ook dit resulteerde niet in een doelpunt. Na 30 minuten wisselde Holten maar liefst 5 keer en dit had tot gevolg dat de organisatie bij de roodzwarten even zoek was. Blauw Wit wist hier optimaal van te profiteren want in tijdsbestek van 10 minuten wisten zijn maar liefst 2 keer te scoren. Zodoende werd de ruststand 2-0 voor de blauwwitte formatie.

In de 2e helft ging de wedstrijd wat meer gelijk op en waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd, beide formatie kregen wat kansen maar vooralsnog kwam er geen verandering in de stand. Na 60 minuten spelen was het wederom tijd voor 5 wissels bij Holten. Alle spelers van de roodzwarte formatie zouden 60 minuten speeltijd krijgen ongeacht het verloop van de wedstrijd. De trainer van Blauw Wit koos er voor om 3x te wisselen in de 2e helft.  Dit verschil in wisselen was ook goed terug te zien in het spelbeeld want in het laatste half uur waren het de Roodzwarten die de overhand hadden en 2 keer wisten te scoren via Dion Reusink en Kees Martens. Blauw Wit kon hier tegenover weinig terugdoen omdat de ploeg te vermoeid was. Bij beide doelpunten paste de scheidsrechters perfect de voordeelregel toe en dit pakte beide keren goed uit voor Holten waardoor er na 90 minuten een 2-2 eindstand op het bord stond en dit betekende penalty’s, in een serie van 5 was het Holten die een perfecte score neerzette en bij Blauw Wit was er 1 speler die miste. Zodoende was het het Holten die "De Keunecup" mee naar huis mocht nemen.

Voor beide ploegen bood de wedstrijd genoeg perspectief om komend weekend de bekercompetitie in te gaan en wat bij Holten extra opviel was dat de 5 jonge spelers van 16 en 17 jaar prima mee konden komen.