Holten verspeelt eerste punten tegen Nieuw Heeten

Holten heeft van afgelopen zondag de eerste punten verspeeld in de wedstrijd tegen Nieuw Heeten. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

In een zeer matige wedstrijd was het Holten dat goed uit de startblokken kwam in de wedstrijd tegen “buurman” Nieuw Heeten. Al in de 4e minuut was het Harm Jansen die goed bediend werd door Tom Lenderink en de 1-0 voorsprong op het bord zette. Na deze vroege voorsprong was het Holten dat het initiatief nam en op zoek ging naar een 2e treffer. Dit resulteerde in veel balbezit maar niet in uitgespeelde kansen. Het was Nieuw Heeten dat in de 15e minuut verrassend de 1-1 op het bord zette. Pim Reilink veroverde de bal op het middenveld en zag dat Holten doelman Jesse Ulfman iets te ver voor zijn doel stond en vanaf maar liefst 40 meter wist hij de bal op spectaculaire wijze achter de doelman in de goal te leggen, wat een wereldgoal! Na deze goal was Holten de kluts kwijt en was het Nieuw Heeten dat iets meer uit zijn schulp kroop. Beide ploegen grossierden in veel balverlies en wisten in de 1e helft niet meer tot grote kansen te komen.

In de rust werd Martijn van der Werken ingebracht voor Dion Reusink. Het was Holten dat probeerde het initiatief te nemen en dat resulteerde in het begin van de 2e helft in kansen voor Gijs Martens, Mick Hofman en Martijn van der Werken maar de mannen hadden hun vizier niet op scherp staan want hun inzetten werden gepareerd door de doelman van Nieuw Heeten. In het restant van de 2e helft kabbelde de wedstrijd voort zonder grote kansen voor beide ploegen. De laatste 5 minuut kwam er dan eindelijk nog wat spektakel, Nieuw Heeten wist 2 keer via een counter een op een te komen met de keeper maar het was keeper Jesse Ulfman die zeer attent was en beide kansen onschadelijk maakte. Holten kreeg ook nog een goede kans in de blessuretijd maar wist ook niet meer te scoren. In de 2e helft was er nog 1 opmerkelijk moment, in de 82e minuut viel de 16 jarige Kees Martens in, hij is de jongere broer van Gijs en Klaas Martens, waardoor er in de laatste 10 minuten maar liefst 3 broers in het veld stonden bij de Roodzwarten.

Al met al was het een teleurstellende middag voor Holten. De mannen van trainer Richard Smit maakten een inspiratieloze indruk en hadden duidelijk hun dag niet. Er waren teveel spelers die hun niveau niet haalden en dan krijg je het als jonge voetballende ploeg lastig tegen een fysiek sterke tegenstander. De 1-1 puntendeling was dan ook een terecht uitslag. Volgende week zondag kunnen de roodzwarten zich revancheren als ze op bezoek gaan bij SDOL in Luttenberg.

 Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Klaas Martens, Frank Marsman, Rob Hofman, Sjors van Geresheim ( Stan van den Berg), Tom Lenderink, Leon Oudenampsen©, Gijs Martens, Mick Hofman (Kees Martens), Harm Jansen en Dion Reusink (Martijn van der Werken).

Bron: Foto De Stentor / Fotograaf © Gerard Vrakking