Holten verliest in spektakelstuk met 4-5 van Wijhe.

Afgelopen zondag traden de mannen van trainer Richard Smit aan tegen Wijhe. Het werd een waar spektakel stuk  waarin Holten net naast een punt greep.

Vanwege de vorst en het harde hoofdveld werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld  en het waren de gasten uit Wijhe die furieus van start gingen. Al na 3 minuten stond de 0-1 op het scorebord. Na balverlies op het middenveld was het een speler van Wijhe die de bal vanaf de middenlijn over keeper Jesse Ulfman schoot. Wat een prachtig goal. Holten was nauwelijks bekomen van de schrik of de 0-2 stond al op het bord. Na de 0-2 herpakten de roodzwarten zich en werd het een meer gelijk opgaande wedstrijd, waarbij het oppassen was voor de messcherpe aanval van Wijhe. De gasten uit Wijhe zijn afgelopen seizoen gedegradeerd uit de 2e klasse en lieten zien te beschikken over een zeer goed voetballende ploeg. Holten liet bij vlagen zien hier goed in mee te kunnen maar de mannen van Trainer Richard Smit moeten nog duidelijk groeien in handelingssnelheid en een stukje fysiek. Maar deze rek zit er wel in aangezien de ploeg nog piepjong is met maar liefst 4 spelers van 17 jarigen in de gelederen. Wijhe kreeg nog een paar zeker mogelijkheden om verder uit te lopen maar gelukkig bleef een grote voorsprong uit. In de 28e minuut was er dan toch de eerste grote kans voor Martijn van der Werken, op aangegeven van Timo van Zon werd hij vrij gezet voor de keeper van Wijhe, echter het schot werd via de keeper en paal tot corner verwerkt. In de 43e minuut was het dan toch raak, na een vlot lopende aanval was het Martijn van der Werken die op aangeven van Gijs Martens de 1-2 op het bord zette. Prima ruststand zou je zeggen met voldoende perspectief voor de 2e helft, echter de roodzwarten waren verdedigend wederom niet goed bij de les want in de eerst volgende aanval na de aftrap was het Wijhe dat 1-3 ruststand op het bord zette.

Na de rust waren het de gasten die furieus van start gingen en de thuisformatie verrasten door binnen een minuut de 1-4 op het bord te zetten. Waar een grotere afstraffing dreigde richtte de jonge ploeg zich op en bleef Holten voetballende de oplossing zoeken, dit gecombineerd met strijd en passie. In de 63e resulteerde dit in de 2-4 door Kees Martens.  Kort daarop werden Klaas Martens en good old Bas Tuitert binnen de lijnen gebracht, dit zorgde voor nog meer power bij de Roodzwarten. Al snel, 68e minuut, werd Bas diep gestuurd en wist hij Klaas vrij voor de keeper te zetten, 3-4. Uit de aftrap die volgde zocht Wijhe direct de aanval en zette uit een vlot lopende aanval de 3-5 op het bord. Holten liet zich niet uit het veld slaan door deze nieuwe tegenslag en bleef de aanval zoeken. In de 80e minuut kreeg holten een vrije bal, in een kluwen van spelers in de 16 meter wist Martijn de bal tegen de touwen te werken, 4-5. Holten bleef aandringen maar moest alert blijven voor de uitvallen van Wijhe. Holten werd nog verder in het zadel geholpen door Wijhe toen een van de middenvelders een forse overtreding maakte en hiervoor een terechte gele kaart kreeg, de middenvelden begroete deze gele kaart met applaus waarnaar de goedleidende scheidsrechter Peters uit Rheden dit applaus beloonde met 2e gele kaart, of te wel een rode kaart voor de middenvelder van Wijhe. Holten bleef aandringen en kreeg in de 95e minuut een strafschop, een uitgelezen kans voor Gijs Martens  om de gelijkmaker op het bord te zetten. Voorafgaand aan de strafschop was er gebakkelei tussen de bijzonder onsportieve grensrechter van Wijhe en de scheidsrechter en hier door werd de druk alleen nog maar groter voor Gijs. De strafschop werd dan ook gekeerd door de doelman van Wijhe. Dit was het laatste wapenfeit van de wedstrijd want kort daarop floot de scheidsrechter voor het einde en was de 4-5 eindstand een feit.

Holten kan met gemengde gevoelens terugkijken op deze wedstrijd. De doelpunten werden zondag te makkelijk weggegeven doordat er geen scherpte was bij het begin van beide helften en dit nekt de ploeg uiteindelijk. Aan de andere kant heeft het wederom laten zien voetballende goed mee te kunnen met de betere ploegen van de 3e klasse D. Komende zondag wacht de jonge ploeg de lastige uitwedstrijd tegen Turkse kracht in Deventer en het zou mooi zijn om de 3 punten mee naar Holten te nemen.

 Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Werner Lubbersen(Bjorn Visser ( Dion Reusink)), Rob Hofman, Luuk van der Linden, Stan van den Berg, Leon Oudenampsen©, Luc Akkermans ( Klaas Martens), Gijs Martens, Martijn van der Werken, Kees Martens (Bas Tuitert ), Timo van Zon (Bas Tuitert).

Foto: Math Willems