Holten vergeet zichzelf te belonen tegen Groen Wit

Op een zonovergoten sportpark de Maten moest VV Holten afgelopen zondag aantreden tegen kampioenskandidaat Groen Wit uit Apeldoorn.

Aan het begin van de 1e helft waren beide ploegen gelijkwaardig, toch was het Groen Wit die na 6 minuten al op voorsprong kwam, 1-0. Een hoge voorzet vanaf de rechterzijde werd verkeerd ingeschat door de Holtense verdediging en uit de kluts wist de spits van de thuisploeg te profiteren van dit geklungel.  Na de voorsprong was de thuisploeg de bovenliggende partij. Holten was niet scherp in de duels en oogde kwetsbaar in de counter. Toch waren er kansjes over en weer. In de 24e minuut had Holten een penalty moeten krijgen, de centrale verdediger van de thuisploeg controleerde een hoge bal met de arm, echter dit ontging de scheidsrechter en zo werd de roodzwarten een kans op de gelijkmaker ontnomen. In de 32e minuut profiteerde Groen Wit van slordig balverlies op het middenveld en schakelde snel om. Na 3 passen werd de spits instelling gebracht en dit wist met dit kansje wel raad, 2-0.  Holten bleef slordig en in de 40e minuut kwam de 3-0 op het bord, dit was een kopie van het 2e doelpunt. Trainer Richard Smit had genoeg gezien en wisselde hierop direct 2 keer. Kees Martens kwam voor Luc Akkermans en Klaas Martens verving Frank Marsman.  Dit was een wake up call voor de roodzwarten, want vanaf dit moment werden eindelijk de mouwen opgestroopt en werd er nauwkeuriger gevoetbald. Dit resulteerde kort voor rust,43e minuut, in de 3-1. Na een voorzet van Werner Lubbersen was het Kees Martens die zijn broer Klaas instelling bracht en hij ronde koeltjes af. Kort hierna floot de scheidsrechter voor de rust.

In de 2e helft was het Holten dat het spel dicteerde, de goede lijn van het spel kort voor rust werd doorgetrokken en in de 50e minuut was het Kees Martens die voor een voorzet gaf op zijn broer Gijs en die knikte de bal met veel gevoel links onder de touwen, 3-2. Holten bleef aandringen en in de 58e minuut was het Martijn van de Werken die na een goede steekbal in een 1 op 1 kwam met de keeper en hij ronde dit buitenkansje koeltjes af 3-3. De grensrechter van Groen Wit vlagde hierbij voor buitenspel maar dit werd weggewuifd door de scheidsrechter en zo werd de gelijkmaker goedgekeurd. Holten bleef op zoek naar meer en creëerde nog een aantal goede kansen maar meer dan 3 doelpunten waren de roodzwarten deze middag niet gegeven. Holten bleef op zoek naar meer maar moest hierbij oppassen voor de counters van Groen Wit. In de 75e minuut kreeg Groen Wit een makkelijk gegeven vrije trap en uit deze vrije trap werd uiteindelijk de beslissing op het bord gezet, 4-3. De Holtense verdediging zag er bij dit doelpunt wederom niet goed uit en hier mee was de eindstand ook bepaald.

Een bijzonder zuurverlies aangezien de concurrenten voor de nacompetitie wel punten pakten. Door het verlies wordt het erg lastig om de nacompetitie te ontlopen en is er zelfs nog een kleine kans op directe degradatie. Over 2 weken speelt Holten tegen Albatross uit Ugchelen en bij winst kan Holten niet meer rechtstreeks degraderen. Er is dan ook nog een kleine kans om de nacompetitie te ontlopen maar dan moeten de komende 3 wedstrijden gewonnen worden en moet de concurrenten punten laten liggen. Dit lijkt een lastige klus maar in deze competitie zijn de niveauverschillen klein en lijkt niets onmogelijk.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Werner Lubbersen, Frank Marsman (Klaas Martens), Luuk van der Linden, Rob Hofman , Leon Oudenampsen©, Luc Akkermans ( Kees Martens), Gijs Martens, Martijn van der Werken, Bas Tuitert ( Tom Lenderink), Timo van Zon.