Holten speelt gelijk tegen Robur et Velocitas

Afgelopen zondag traden de mannen van trainer Richard Smit aan tegen Robur et Velocitas uit Apeldoorn. In een wedstrijd waarin de kansen schaars waren sleepte Holten een gelijk spel uit het vuur.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er stil gestaan bij het overlijden van Ab Jansen ( “Boer Biet”), de familie van Ab was uitgenodigd om de wedstrijd bij te wonen. Na 1 minuut stilte werd er afgetrapt. Het waren de gasten uit Apeldoorn die gelijk de Roodzwarten onder druk zetten, dit resulteerde niet in grote kansen. Na een kwartier spelen kwam het spel meer in evenwicht en werd het meer een gelijk opgaande wedstrijd. Kansen waren er nauwelijks, maar toch was het Holten dat in de 34e minuut op 1-0 kwam. Martijn van der Werken stuurde Timo van Zon diep aan de rechterkant, Timo kapte zijn mannetje uit en legde de bal panklaar voor Gijs Martens, en Gijs ronde koeltjes af, 1-0. Lang kon Holten niet geniet van de voorsprong want in de 40e minuut was het al weer 1-1. Een schot van Robur belande op de paal en de spits van Robur was het meest alert en hij ronde de rebound koeltjes af. In de laatste 5 minuten gebeurde er niets meer en zo was 1-1 ook de ruststand.

In de rust werd aan de familie van Ab Jansen het 1e exemplaar van het jubileumblad “Hoera Roodzwarters” officieel aangeboden. In dit fraaie bewaarmagazine staat o.a. een mooi verhaal met Ab en ook met vele andere vrijwilligers binnen de roodzwarte familie. In totaal zijn er 500 exemplaren gedrukt, dus elk huishouden, waar een VV Holten lid woont, kan een blad mee naar huis nemen. De magazines zijn verkrijgbaar in de kantine op Meermanskamp en bij Jan Stam Fietsverhuur. 

Na de rust waren het wederom de gasten die fel begonnen en kwam Holten in de 47e minuut goed weg toen een afstandsknal van Robur op de lat uit een spatte. Dit was ook het belangrijkste wapenfeit van de gasten, want ondanks een veld overwicht wisten zijn in de 2e helft weinig tot geen kansen te creëren. Het meeste gevaar kwam nog uit corners maar deze werden makkelijk verdedigd door de roodzwarte defensie. Holten had moeite om tot kansen te komen en was vooral bezig met verdedigen. Dit is ook geen schande want Holten heeft een piepjonge ploeg die nieuw zijn in de 3e klasse en Robur heeft een veel meer ervaren ploeg die al jaren meespelen om het kampioenschap. Toch was het slot akkoord voor Holten want in de 83e minuut werd Martijn van der Werken weggestuurd door een steekbal vanaf het middenveld. Het was overduidelijk voor iedereen dat hij niet uit een buitenspelpositie kwam, maar de grensrechter van Robur dacht hier anders over want hij vlagde voor buitenspel en dit signaal werd onterecht overgenomen door de verder prima leidende scheidsrechter van Lune. De eerlijk gebied te zeggen dat een overwinning voor Holten ook niet terecht geweest zou zijn gezien het spelbeeld en daarom werd de 1-1 eindstand ook gezien als een gewonnen punt voor de roodzwarte formatie.

Met 10 punten uit 6 wedstrijd is Holten terug te vinden op een verdienstelijke 4e plek op de ranglijst, echter alle ploegen staan heel dicht bij elkaar en het belooft nog een zeer spannende competitie te worden. Aankomende zondag gaan de mannen en van Richard Smit op bezoek bij buurclub Markelo en dit belooft een mooie pot te worden tussen  2e jonge ploegen die elkaar goed kennen.

 Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Werner Lubbersen, Bjorn Visser, Luuk van der Linden, Rob Hofman, Leon Oudenampsen©, Luc Akkermans ( Klaas Martens), Gijs Martens, Martijn van der Werken, Kees Martens (Dion Reusink), Timo van Zon (Bas Tuitert).