Holten nog 1 overwinning verwijderd van de titel

Op een goed bezocht sportpark Meermanskamp heeft Holten een cruciale overwinning behaald in de strijd om de titel. Tegen nummer 3 van de ranglijst, SDOL uit Luttenberg, werd met 3-0 gewonnen.

Holten ging goed van start want al in de 3e was het Martijn van der Werken die een levensgrote kans kreeg, echter de keeper van SDOL wist zijn inzet onschadelijk te maken. Gedurende de 1e helft waren het vooral de gasten uit Luttenberg die de beste kansen kregen. Holten was slordig en onzorgvuldig aan de bal en hier wist SDOL goed van te profiteren, de jonge ploeg van trainer Richard Smit leek duidelijke last te hebben van kampioensspanning. Het was aan keeper Jesse Ulfman te danken dat de blauwwitte formatie uit Luttenberg niet wist te scoren. Kort voor rust kreeg Holten zijn 2e grote kans, uit een voorzet vanaf de linkerkant was het Martijn van der Werken die een vrije kopkans kreeg, echter zijn inzet verdween 1 meter langs de verkeerde kant van de paal. De ruststand was dan ook 0-0.

In de 2e helft waren de roodzwarten uit Holten beter bij de les. SDOL had duidelijk minder spelaandeel en 

het was Holten die het speelbeeld bepaalde. Die resulteerde in een aantal goede mogelijkheden maar hieruit werd niet gescoord. Pas in de 63e minuut was het raak, uit een cornerbal van Gijs Martens was het Harm Jansen die op de goal schoot echter de keeper van SDOL wist de bal te keren echter Harm zette in de rebound zijn grote teen tegen de bal en ronde af, 1-0. Holten bleef aandringen maar moest wachten tot de 84e minuut voor de 2e goal, het was Stan van den Berg die uit een corner de 2-0 binnen knikte. In de 87e minuut kwam de 3-0 op het bord, een schot van Gijs Martens werd slecht verwerkt door de keeper en hiermee zette Gijs de eindstand op het bord. SDOL creëerde gedurende de 2e helft 1 of 2 kansjes maar deze werden makkelijk onschadelijk gemaakt door de Holtense Defensie.

Holten is nu slechts 1 overwinning verwijderd van het kampioenschap, komende zondag speelt Holten uit in en tegen Zwolle, bij winst slepen de roodzwarters de titel in de wacht. De verwachting is dat er een kleine roodzwarte invasie plaats gaat vinden in Zwolle, er worden vanuit Holten bussen ingezet voor de supporters, want de verwachting is dat vele Holtenaren getuige willen zijn van het 1e kampioenschap in de 4e klasse sinds het seizoen 1977-1978.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Stan van den Berg, Frank Marsman, Luuk van der Linde, Rob Hofman, Leon Oudenampsen©, Tom Lenderink (Mick Hofman ), Gijs Martens, Martijn van der Werken (Dylan van der Hulst), Harm Jansen (Bas Tuitert) en Dion Reusink ( Klaas Martens).

Foto: Math Willems