Holten maakt het zichzelf onnodig lastig tegen Broekland.

Op een prachtige najaarsmiddag heeft Holten 2-1 overwinning geboekt op Broekland.

De middag begon in Holten met 1 minuut stilte, omdat in de nacht van vrijdag op zaterdag een spelend lid, Bob Kaayk speler van Holten 45+, na een langdurige ziekte was overleden. Op verzoek van Bob had Holten besloten om alle wedstrijden die gedurende het weekend gepland stonden doorgang te laten vinden.

Holten begon voortvarend aan de wedstrijd, want in de 3e minuut was het al raak, Gijs Martens zette met een bekeken schuiver vanaf 20 meter de 1-0 op het bord. De Roodzwarten bleven goed combineren en dit resulteerde in een aantal goede mogelijkheden maar hieruit lieten de Holtenaren na om  verder uit te lopen. Broekland kon niets anders dan verdedigen en gokte op de counter. Twee keer was Broekland gevaarlijk in de 1e helft maar het was keeper Jesse Ulfman die 2x goed redding bracht. Kort voor rust was het Martijn van der Werken die uit een vlot lopende aanval op het doel schoot, de lat bracht redding voor de oranjehemden uit Broekland, maar gelukkig was Gijs Martens attent want hij zette uit de rebound de 2-0 voorsprongen voor Holten op het bord. Zo ging de thuisploeg met een comfortabele voorsprong de rust in.

Holten kwam na rust wederom goed uit de startblokken. Harm Jansen zette in de 50e minuut Martijn van der Werken alleen voor de keeper, maar deze kon net op tijd ingrijpen voordat Martijn kon afwerken. Holten verslapte iets waardoor Broekland meer spelaandeel kreeg en dit resulteerde een aantal malen in gevaarlijk situaties voor het doel van de roodzwarten. In de 61e minuut was er een gevaarlijke aanval waarbij een verdediger van Holten zich vergreep aan de bonkige spits van Broekland, de spits werd na de grond getrokken, maar toch was het een  collega aanvaller van Broekland die hierna een vrije schotkans kreeg. Echter toen deze de bal hoog over het doel van de Roodzwarters schoot, besloot de scheidsrechter als nog een strafschop toe te kennen voor Broekland. De strafschop werd onberispelijk binnengeschoten, 2-1. Door deze goal was Broekland volledig terug in de wedstrijd. Het spelde golfde nu over en weer en beide ploegen kregen nu kansen maar hieruit werd niet gescoord. Uit het slotoffensief van Broekland kwamen nog 2 grote kansen voort, maar het was wederom keeper Jesse Ulfman die redding wist te brengen.

Uiteindelijk is de overwinning voor Holten terecht. Als de roodzwarten de 1e helft wat nauwkeuriger waren geweest dan hadden zij bij de rust een veel ruimere marge gehad en was het geloof bij Broekland er niet geweest. Nu houd je Broekland in de wedstrijd en als de 2-1 dan valt dan krijg je een moeilijk slot van de wedstrijd. Met deze overwinning behoud Holten behoud de koppositie en dat is uiteindelijk het belangrijkst voor de formatie van trainer Richard Smit.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Klaas Martens, Luuk van der Linden, Rob Hofman, Sjors van Geresheim, Tom Lenderink, Leon Oudenampsen©, Gijs Martens, Martijn van der Werken, Harm Jansen (Dylan van der Hulst) en Mick Hofman (Dion Reusink).