Holten lijdt tegen Heeten eerste Nederlaag van het seizoen.

Nadat Holten afgelopen donderdag de eerste periode had gewonnen in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Uluspor , stond afgelopen zondag de wedstrijd tegen Heeten op het programma.

Om 14.00 uur werd er afgetrapt op een nat en winderig Meermanskamp. Door de slechte weersomstandigheden werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld. De 1e helft was erg rommelig, dit werd veroorzaakt door de onvoorspelbare weersomstandigheden. Het was VV Holten dat veel balbezit had maar de mannen van Richard Smit konden dit niet omzetten in grote kansen. De groenwitten uit Heeten speelde zeer compact en gaven weinig ruimte weg. Daarnaast werd het spel vaak onderbroken door de vele kleine overtredingen van Heeten.  De beste kans in de eerste helft was voor de bezoekers uit Heeten, via een snelle counter werd de spits in een 1 tegen 1 situatie gebracht met keeper Jesse Ulfman, maar deze maakt het schot onschadelijk. Zo was de ruststand 0-0.

Het spelbeeld in het begin van de 2e helft was een kopie van de 1e helft. Het was Holten dat veelvuldig de bal had , maar dit resulteerde niet in grote kansen voor de roodzwarten. Na 60 minuten spelen was het tijd voor nieuwe aanvallende impulsen. Good old Bas Tuitert en Harm Jansen werden ingebracht voor Dylan van der Hulsten en Mick Hofman. De wissel had tot gevolg dat Holten meer druk kon uitoefenen op de verdediging van Heeten en dit resulteerde in aantal kansen voor de roodzwarten. Eerst was er een grote schietkans voor Dion Reusink  maar zijn inzet werd knap gepareerd door de keeper van Heeten. Kort daarop was het Harm Jansen die de bal op de lat kopte. Heeten bleef loeren op de counter en het waren het de groenwitten die in de 75e minuut iet wat gelukkig op voor sprong kwamen, vanuit een scrimmage werd de bal over de doellijn gewerkt, 0-1 voor Heeten. Holten was van slag door deze  tegengoal en probeerde zich nog op te richten, maar ondanks alle inspanningen  resulteerde dit niet meer in grote kansen en zo was de eerste nederlaag van het seizoen een feit.

Door deze nederlaag moeten de mannen van Richard Smit nu de koppositie delen met Enter, beide teams hebben nu 25 punten uit 10 wedstrijden. Met nog 12 wedstrijden voor de boeg is alles nog mogelijk, er wordt nog 2x gespeeld tegen Enter en met de 1e periode op zak zijn er nog voldoende mogelijkheden voor promotie naar de 3e klasse.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Klaas Martens, Frank Marsman (Stan van den Berg), Luuk van der Linden (Sjors van Geresheim), Rob Hofman, Tom Lenderink, Leon Oudenampsen©, Gijs Martens, Mick Hofman ( Bas Tuitert), Dylan van der Hulst (Harm Jansen) en Dion Reusink.

Foto: Math Willems