Holten boekt zwaar bevochten overwinning op Overwetering

Afgelopen zondag traden de mannen van trainer Richard Smit aan tegen Overwetering. Het was maar liefst 13 jaar geleden dat beide ploegen tegen elkaar aantraden, de laatste keer, 18 oktober 2009 stonden beide huidige voorzitters van Holten en Overwetering nog in het veld. Overwetering ging toen met de 3 punten aan de haal.

De eerste helft was een gelijkopgaande strijd waar geen van beide ploegen de betere was. Zowel Holten als de geelgroene formatie uit Olst  speelde vanuit een compacte organisatie waardoor er weinig ruimte was, door het veel balverlies van beide ploegen oogde het allemaal wat rommelig. Er waren wat kansjes over en weer maar dit resulteerde niet in doelpunten. De beste kans was voor Holten, maar gelukkig voor Overwetering bracht de lat redding. Zo was de ruststand 0-0

In het begin van de 2e van de 2 helft was het Holten dat het initiatief nam echter dit leidde niet tot grote kansen. Rond de 60e minuut is de strijd weer gelijk opgaand, zowel Holten als Overwetering krijgen beiden een grote kans om op voorsprong te komen, echter in beide gevallen hebben de voorwaartsen het vizier niet op scherp staan. In de 64e minuut zijn het toch de gasten die de 0-1 binnen schieten. Vanaf dit het moment zijn het de roodzwarten die het initiatief nemen, het tempo gaat omhoog en de jonge thuisploeg maakt jacht op de gelijkmaker. In de 71e minuut is het Gijs Martens die de gelijkmaker op het bord zet, dit naar goed voorbereidend werk van Timo van Zon. 1-1. Holten blijft aandringen en krijgt via Luuk van der Linden een reuze kans om de voorsprong op het bord te zetten echter de prima keeper van Overwetering weet redding te brengen. In de 85e minuut is het dan toch raak. Bjorn Visser krijgt na een vrije trap een doorgekopte bal voor zijn voeten op de 5 meter en met dit cadeautje weet Bjorn wel raad en hij zet de verdiende 2-1 voorsprong op het bord. In de laatste paar minuten probeert Overwetering nog wel wat aan te dringen en dit resulteert nog in een kans voor de geelgroene formatie maar het schot van de spits gaat hoog over.

Zo boekt Holten voor de 2e week op rij een zwaarbevochten overwinning. Overwetering is een goed voetballende ploeg met veel ervaring  maar de jonge fitte formatie van Richard Smit laat zien goed te kunnen mee voetballen en te beschikken over een goede wedstrijdmentaliteit zodat zij ook een wedstrijd in de eind fase kunnen beslissen. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen Warnsveldse Boys, hopelijk kunnen de mannen weer een goed resultaat halen.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Klaas Martens, Bjorn Visser, Luuk van der Linden, Rob Hofman Stan van den Berg, Leon Oudenampsen©, Luc Akkermans ( Frank Marsman), Gijs Martens, Martijn van der Werken ( Stan van den Berg), Bas Tuitert ( Dion Reusink), Timo van Zon (Harm Jansen ).

Foto: Gerrit Krijt