Holten boekt ruime overwinning bij ABS.

Afgelopen zondag stond de derby tegen ABS uit Bathmen. Na een moeizaam eerste helft en een prima 2e helft boekte Holten een ruime 0-3 overwinning.

Holten startte in dezelfde formatie als afgelopen week. Holten begon erg matig, ABS liet Holten het spel maken en gokte op een snelle uitbraak. Doordat Holten erg slordig was in de passing, dit werd mede ingegeven door een vreselijk slecht veld, kwam de thuisformatie er een aantal malen zeer gevaarlijk uit en het was te danken aan de zwakke afronding van de spits van ABS dat Holten niet na 15 minuten al op achterstand kwam. De eerste helft bleef rommelig van beide zijden, het slordig spel van beide verenigingen zorgde een aantal malen voor hachelijke situaties voor beide doelen. Waar het bij rust makkelijk 2-2 had kunnen zijn was de verrassende ruststand 0-0

Na de rust waren het de roodzwarten die het spel dicteerden. Er was veel meer rust in het spel was en Holten was duidelijk de bovenliggende partij, ABS kwam er niet aan te pas. Dit leidde in eerste instantie niet tot grote kansen. Maar in de 65e minuut was het Timo van Zon die de keeper van ABS verraste met een kopbal uit een vrije trap, 0-1. In de 75e minuut was het op nieuw raak, het was weer Timo van Zon die de keeper verschalkte met een schot vanaf rechterpunt 16 meter, 0-2. Net als bij de eerste goal zag de keeper van ABS er niet goed uit. In de 85e minuut zette Holten de 0-3 eindstand op het bord, Martijn van der Werken rondde een prachtige aanval koeltjes af. Zo boekt Holten een fraaie overwinning in de eerste derby van het seizoen.

Komende zondag speelt VV Holten de thuiswedstrijd tegen Colmschate, het begint er op te lijken dat de ploegen in de 3e klasse D sterk aan elkaar gewaagd zijn dus dit belooft weer een spannende pot te worden.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Werner Lubbersen, Bjorn Visser, Luuk van der Linden, Rob Hofman, Leon Oudenampsen©, Luc Akkermans (Stan van den Berg), Gijs Martens, Martijn van der Werken ( Harm Jansen), Kees Martens (Bas Tuitert), Timo van Zon.