Holten boekt moeizame overwinning op Sportlust Vroomshoop

Afgelopen zondag stond de thuiswedstrijd op het programma tegen Sportlust Vroomshoop Het werd een moeilijke wedstrijd met veel strijd en passie die uiteindelijk werd gewonnen door de formatie van de mannen van Richard Smit.

Op een zonnig maar guur sportpark Meermanskamp begon Holten voorvarend aan de wedstrijd, er was veel balbezit voor de roodzwarte formatie en via de zijkanten werd er enkele keren gevaar gesticht met voorzetten, echter dit resulteerde niet in grote kansen. Grote kansen waren er wel voor geelblauwen uit Vroomshoop. Sportlust loerde op de omschakeling en kreeg een aantal grote kansen gedurende de 1e helft. Keeper Jesse Ulfman ontpopte zich tot de beste man aan de kant van de roodzwarten en trad een aantal malen zeer voortvarend op waardoor de behendige nummer 14 van Sportlust niet tot scoren kwam. Holten was verder de ploeg die het meest de bal had en gevaar probeerde te stichten, echter de defensie van Sportlust stond goed opgesteld en gaf in de gehele eerste helft nauwelijks iets weg. Kort voor rust werd Holten een glaszuivere strafschop onthouden, Martijn van de Werken werd onreglementair tegen het gras gewerkt echter de matig leidende scheidsrechter wuifde dit onterecht weg. Hierdoor werd er gerust meteen 0-0 stand op het scorebord.

In de tweede helft waren het wederom de Holtenaren die het meeste balbezit hadden maar net zoals in de eerste helft wisten zij hier nauwelijks iets uit te creëren. Na een uur spelen wisten zij echter toch op een 1-0 voorsprong te komen. Na een corner van Martijn van der Werken was het Stan van den Berg die knap binnenknikte bij de 2e paal. Dit was het sein voor Sportlust om iets meer initiatief te nemen en op zoek te gaan een de gelijkmaker. Echter Holten gaf weinig weg de 2e helft, er was nog 1 grote kans voor Sportlust echter de intikker was niet aan de spits van Sportlust besteed. Holten kreeg nog kansen via Martijn van der Werken, Sjors van Geresheim en de ingevallen Mick Hofman. Echter hier kwamen geen doelpunten uit voort. In de 84e minuut gooide Gijs Martens het duel in het slot door een onterecht gegeven penalty binnen te schieten, 2-0. Mick Hofman ging gewillig tegen de grasmat toen de keeper uit zijn goal kwam. De scheidsrechter die het spel gedurende de hele wedstrijd van grote afstand volgde was resoluut en wees naar de stip. Vanaf de plek waar de scheidsrechter stond kon hij de situatie nooit gezien hebben, dus misschien had hij nog iets van wroeging over de niet gegeven strafschop in de 1e helft. Met 2-0 was de wedstrijd was de wedstrijd gespeeld, Holten kreeg in de laatste minuut nog een grote kans via invaller Timo van Zon, echter hij faalde in een 1 op 1 op de keeper en zo bleef het bij 2-0.

Door deze zwaar bevochten overwinning blijft Holten in het spoor van Enter en komend weekend staat de topper in en tegen Enter op het programma en bij winst kan Holten de koppositie heroveren.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Stan van den Berg, Frank Marsman, Rob Hofman, Sjors van Geresheim, Klaas Martens, Leon Oudenampsen©, Gijs Martens, Martijn van der werken (Timo van Zon), Harm Jansen ( Kees Martens) en Dion Reusink (Mick Hofman).