Holten boekt makkelijke overwinning op Lettele

Thuis tegen Lettele heeft Holten geen fouten gemaakt in de strijd om het kampioenschap, er werd met 4-0 gewonnen van laagvlieger Lettele.

Holten begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Lettele kwam er niet echt aan te pas, Holten creëerde wat kleine kansjes maar wist niet echt gevaarlijk te worden. In de 20e minuut leed Holten onnodige balverlies op het middenveld en de spits van Lettele wist te ontsnappen aan de verdediging van de Roodzwarten, echter de al weken sterk keepende Jesse Ulfman kwam als winnaar uit de strijd bij deze 1 op 1 situatie. Dit was de grootste kans van de wedstrijd van de wedstrijd voor de blauwwitte formatie uit Lettele. Kort na deze uitval was het de sterk spelende uitblinker Tom Lenderink die na een snelle een twee alleen voor de keeper van Lettele werd gezet. Echter de keeper van Lettele kwam hierbij als winnaar uit bus. Kort voor rust was het opnieuw Tom Lenderink die zijn handelingssnelheid etaleerde want hij was net iets eerder bij de bal dan zijn tegenstander en met de aanname was de verdediger als gezien, Tom ronde vervolgens koeltjes af. Zo werd de 1-0 ruststand op het bord gezet.

In de 2 helft kwam Holten goed uit de startblokken want in de 49e minuut was het Harm Jansen die na een steekbal zijn directe tegenstander uitkapte en via een droge schuiver de keeper verschalkte. 2-0 voor Holten. In de 60e dacht Holten het derde doelpunt op het bord te zetten, maar de keeper van Lettele werd gered door de scheidsrechter, want hij had een overtreding gezien. Holten raakte niet van de wijs en bleef de aanval zoeken en dit resulteerde nog in een paar kansen. Echter in de 70e kwam de 3-0 op het bord, invaller Mick Hofman legde de bal vanuit een voorzet panklaar op het hoofd van Harm Jansen en hij knikte de bal keurig binnen. Holten bleef de aanval zoeken en Lettele kon hier niets tegenover zetten. In de 84e minuut was het invaller Dylan van der Hulst die alleen op de keeper van Lettele kon afgaan echter hij faalde in de afronding, de rebound werd helaas haastig overgeschoten door Mick Hofman. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Tom Lenderink, na een pass vanuit het middenveld stuurde hij 2 verdedigers het bos in en zette hij de 4-0 eindstand op het bord.

Met deze makkelijke overwinning blijft Holten aan de leiding in de 4e Klasse G. Door het verrassende puntverlies van Enter bij DAVO is de voorsprongen opgelopen naar 5 punten en is Holten nog steeds op kampioenskoers.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Stan van den Berg, Luuk van der Linden, Rob Hofman (Frank Marsman), Sjors van Geresheim, Klaas Martens, Leon Oudenampsen©, Gijs Martens (Dion Reusink), Tom Lenderink, Harm Jansen (Dylan van der Hulst) en Martijn van der Werken (Mick Hofman).