Holten beleeft een makkelijk middag bij DAVO.

Op een guur sportpark “De Rielerenk”heeft Holten een makkelijke middag beleefd tegen DAVO. Er werd met maar liefst 0-6 gewonnen.

Holten begon voorvarend en geconcentreerd aan de wedstrijd. Na 5 minuten resulteerde dit al in een grote kopkans voor Dion Reusink, maar hij wist niet de bal tussen de palen te krijgen. Vervolgens was het 2x Gijs Martens die de bal vanuit een scrimmage de op het doel schoot maar de Deventenaren slaagden er in de bal met kunst en vliegwerk weg te werken uit het doel. Daarna was het Mick Hofman die het aluminium teste maar dit leverde geen resultaat op. In de 21e minuut was het wel raak. Dion Reusink zette de bal vanuit een vlotlopende aanval voor vanaf de rechterkant en het was Mick Hofman die 0-1 op bord zette. Kort daarop was het Harm Jansen die raak knikte uit een voorzet van Gijs Martens, 0-2 voor de Holtenaren. Holten bleef geconcentreerd spelen en gaf gedurende de 1e helft geen kans weg aan het zwakke DAVO. Holten bleef kansen creëren, in de 35e minuut werd Dion Reusink weggestuurd, hij kwam na een steekbal een op een met de doelman van DAVO echter zijn inzet belande op de lat i.p.v. in het doel. Net voor rust was het Gijs Martens die met een geplaatst schot vanaf 20 meter de keeper kansloos liet. Zo gingen de Holtenaren met 0-3 de rust in.

De 2e helft begon Holten weer voortvarend, in de 51e minuut werd Harm Jansen diep gestuurd en hij zette de 0-4 bord. Hiermee gooide Holten het duel in het slot en was er de gelegenheid voor trainer Richard Smit om zijn reservespelers speeltijd te geven. Frank Marsman kwam in het veld voor Sjors van Geresheim en Dylan van der Hulst kwamen in het veld voor Dion Reusink. Holten nam iets gas terug en dat betekende dat DAVO iets meer spelaandeel kreeg echter dit resulteerde niet in grote kansen voor de Deventenaren. Over de hele wedstrijd gezien heeft keeper Jesse Ulfman maar 3x op hoeven te treden. Dit zegt niet alleen iets over DAVO maar ook iets over het geconcentreerd verdedigen van de roodzwarten. Holten bleef aanvallend dreigend, in de 71e minuut zette Tom Lenderink Mick Hofman alleen voor de keeper en die wist wel raad met deze kans. Hij zette met zijn 2e doelpunt van de middag de 0-5 op scorebord. Kort daar op was het Rob Hofman die de bal vanaf linkerkant voorzette, de bal belande niet op het hoofd van de voorwaartsen maar viel bij de 2e paal in het doel achter de verbouwereerde keeper en hiermee kwam de 0-6 eindstand op het bord.

De laatste 10 minuten moest Holten met 10 man verder, Tom Lenderink kreeg een tik op zijn bovenbeen en kon de wedstrijd niet volmaken. Aangezien Holten al zijn wissels verbruikt had moesten de roodzwarten de wedstrijd met 10 spelers uitspelen, maar ook met 11 tegen 10 slaagde DAVO er niet in om de roodzwarten nog in de problemen te brengen.

Met deze makkelijke overwinning blijft Holten ongeslagen aan de leiding in de 4e Klasse G. Volgende week zijn de roodzwarten vrij en de week erop kan Holten de 1e prijs van het seizoen binnenhalen. In de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Uluspor kan de 1e periode binnengehaald worden, want dat is waar Holten dit seizoen voor speelt, promotie na de 3e Klasse. De kortste route hiervoor is het kampioenschap en mocht dit niet lukken dan kan dit via de nacompetitie en daarvoor moeten de roodzwarten in het bezit zijn van een periodetitel.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Klaas Martens, Luuk van der Linden, Rob Hofman, Sjors van Geresheim (Frank Marsman), Tom Lenderink, Leon Oudenampsen©, Gijs Martens, Mick Hofman, Harm Jansen ( Max Scheperman) en Dion Reusink (Dylan van der Hulst).