Holten JO13-1 winnaar VTT Toernooi

Afgelopen was VV Holten de gastheer voor het districtskampioenschappen voor de JO12-1 en JO13-1 van het VTT toernooi (Voetbal Talenten Toernooi). Het Voetbal Talenten Toernooi is een hoogkwalitatief en landelijk jeugdtoernooi voor de brede laag voetbaltalenten in Nederland met extra aandacht voor voeding en sportiviteit. Op dit toernooi namen 4 JO13-1 en 6 JO12-1 teams deel uit het district Oost. Namens V.V.Holten namen JO12-1 en de JO13-1 deel. Verdere deelnemers waren avv Columbia ( Apeldoorn), Zwart Wit’63 (Harderwijk), VIOD ( Doetinchem), SML ( Arnhem), Achilles Enschede, SV Zwolle. Het toernooi begon om 10.30 uur met de poule wedstrijden en om 13.30 werd de  laatste finale gespeeld.

Bij de JO13-1 was er een poule van 4 opgezet waarin iedere ploeg 1 keer in de poulefase tegen elkaar aantrad. Na de poulefase waren het de thuisploeg VV Holten en Zwart Wit ’63 die zich plaatsten voor de finale. In de poule fase werd deze wedstrijd gewonnen door de ploeg uit Harderwijk, maar in de finale liet Holten zien dat zij duidelijk geleerd hadden van deze wedstrijd, want in de finale liet Holten er geen misverstand over bestaan wie er de terechte winnaar is van dit toernooi. Zwart Wit ‘63 werd afgebluft door de zeer felle thuisploeg die ook lieten zien goed te kunnen voetballen. En zo ging de toernooiwinst naar Holten JO13-1.

Bij de JO12-1 was er een poule opgezet van 6 teams die via een onderlinge competitie gingen uitmaken wie zich tot kampioen mochten kronen. Holten JO12-1 streed voor wat ze waard waren maar waren duidelijk een maatje te klein voor de andere teams. Tussen al het hoofdklasse geweld was er weinig eer te behalen voor de roodzwarte formatie. Toch eindigden de heren en dames op een verdienstelijke 6e plaats. De winst in deze poule ging naar SML uit Arnhem.

De Jeugdcommissie van VV Holten en het VTT kunnen terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Langs deze weg bedanken zij alle vrijwilligers van VV Holten en deelnemers voor het mede mogelijk maken van dit fraaie toernooi.