Effectief Holten verslaat Enter.

Op een zonovergoten sportpark “De Krompatte” boekt Holten een 1-3 overwinning op Enter. Na een moeizame 1e helft waarin Enter vergeet de kansen te maken, zijn het de roodzwarten die de 2e helft weinig tot niets meer weggegeven en met 3 wereldgoals de koppositie heroveren.

Holten begon moeizaam aan de wedstrijd, trainer Richard Smit had de Haarle variant weer uit de kast gehaald, waardoor Holten speelde in 3-4-3 opstelling. De roodzwarten moesten duidelijk even schakelen bij deze variant en waren erg slordig in balbezit. Hiermee speelden ze Enter in de kaart want de roodwitte formatie is dodelijk in de omschakeling dat bleek al gauw, want na 7 minuten was het raak, regiotopscoorder Tim van Otten zette de 1-0 op het bord en direct uit de aftrap was het al bijna  2-0, maar 

gelukkig was keeper Jesse Ulfman bij de les en hij voorkwam dit. De jonge ploeg uit Holten bleef proberen te voetballen maar er waren te veel spelers die onder hun niveau speelde. In de 23e minuut moest Holten al noodgedwongen de 1e wissel doorvoeren, Dion Reusink verrekte zijn Hamstring en moest zich laten vervangen door Bas Tuitert. Enter bleef de gehele eerste helft gevaarlijk en de Holten mocht zich gelukkig prijzen dat de voorwaartsen bij Enter niet scherp waren in de afwerking want er aantal malen werd de lat getoucheerd en/ of keeper Jesse bracht redding. Zo werd met kunst en vliegwerk de 0-1 ruststand bereikt, als Enter bij rust met 4-0 voor had gestaan had niemand hier iets van gezegd

De 2e helft had de wedstrijd een heel ander gezicht, trainer Richard Smit had duidelijk de puntjes op de i g

ezet, want de roodzwarte formatie was duidelijk een stuk nauwkeuriger in de passingen en die resulteerde direct al in mogelijkheden voor Gijs Martens en Tom Lenderink. Toch was het wederom Enter die de grootste kans kreeg en wederom had keeper Jesse een engeltje op de lat. In de 65e minuut was het Gijs Martens die de wedstrijd definitief liet kantelen, Gijs werd op 25 meter vanaf de goal ingespeeld en na wat kap en draaiwerk joeg hij de bal in de rechter bovenhoek en liet hij de keeper van Enter volstrekt kansloos, 1-1. Kort daarop kreeg Holten een vrije trap op de punt van 16 meter, Stan van den Berg pegelde de bal vanaf links strak in de rechterbovenhoek, 1-2. Enter was nu de kluts volledig kwijt en oogde machteloos aan de bal. Het was Holten dat nu frivool voetbalde en in de 80e minuut werk Tom Lenderink weg gestuurd op randje van buitenspel, maar de scheidsrechter die op 1 lijn stond wuifde het signaal van de grensrechter weg en zo kon Tom doorlopen tot de keeper en met een bekeken stift liet hij de keeper kansloos, 1-3. Enter probeerde het nog welechter het geloof was weg en Enter mocht van geluk spreken dat invaller Harm Jansen niet de 1-4 op het bord zette, maar dat was misschien ook iets te veel van het goede geweest.

Zo boekt Holten een zeer belangrijke overwinning en mag het de voorwaartsen van Enter dankbaar zijn dat zij niet scherp waren in de 1e helft, want dan had de uitslag er waarschijnlijk anders uitgezien. Aan de andere kant mag de jonge ploeg van trainer Richard Smit ook trots zijn op het feit dat zij uiteindelijk de overwinning pakken na een slechte eerste helft en dat zij zijn blijven geloven in een goed resultaat en dit uiteindelijk ook afgedwongen hebben. Vanaf vandaag is Holten weer de trotse koploper in de 4e Klasse G.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Klaas Martens, Luuk van der Linden (Frank Marsman), Sjors van Geresheim, Rob Hofman, Leon Oudenampsen©, Gijs Martens, Klaas Martens, Tom Lenderink , Martijn van der Werken en Dion Reusink (Bas Tuitert) (Harm Jansen).

Foto. Math Willems