Holten speelt gelijk tegen Colmschate

Afgelopen zondag traden de mannen van trainer Richard Smit aan tegen Colmschate. Het gat tussen beide ploegen was vóór aanvang van deze wedstrijd 1 punt in het voordeel van Colmschate.

Na een rustig begin waarin Holten het meeste balbezit had was het de thuisploeg die de eerste kans kreeg, een van de aanvallers van Colmschate werd de diepte in gestuurd, echter deze uitbraak werd onschadelijk door een Holtense verdediger. Een paar minuten later was het wel raak voor de thuisploeg, vanuit een hoekschop zette een van de aanvallers van Colmschate de 1-0 voorsprong op het bord.

Na de openingstreffer nam Holten het initiatief direct over en legde veel energie in de wedstrijd. Dit resulteerde in veel beweging en goed combinatievoetbal. Daar waar Colmschate moeite had om de bal rond te spelen en de bal überhaupt in bezit te kunnen houden, lukte dit bij Holten beter. Dit leidde tot een aantal goede kansen maar de keeper van de thuisploeg en de paal wisten een aantal keren redding te brengen. In de 42e minuut was het dan toch raak, een schot van Leon Oudenampsen werd door een Colmschate verdediger ongelukkig aangeraakt en belande plots voor de voeten van Timo van Zon en die wist wel raad met deze buitenkans, 1-1 dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het Colmschate die beter in de wedstrijd zat. De thuisploeg slaagde erin de bal langer in bezit te houden en bij de roodzwarte formatie was het allemaal een tandje minder dan in de eerste helft. Colmschate had dan wel meer het initiatief maar dit leidde niet tot grote kansen. Ook Holten kwam niet echt tot enig gevaar waardoor de 2e helft er een was zonder grote kansen. Over de hele wedstrijd gezien was het gelijkspel dan ook wel terecht.

Met het gelijkspel schieten beide teams weinig op en zodoende blijkt het ongemeen spannend in de 3e klasse D, waar iedereen van iedereen kan winnen en de verschillen klein blijven. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen KCVO uit Vaassen, hopelijk kunnen de mannen dan weer een overwinning bijschrijven.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Stan van den Berg, Bjorn Visser, Luuk van der Linden, Rob Hofman,  Klaas Martens, Leon Oudenampsen©,  Gijs Martens, Martijn van der Werken, Bas Tuitert (Harm Jansen), Timo van Zon (Kees Martens).