Holten 1 Kampioen!

Op een rood-zwart gekleurd sportpark de Marslanden in Zwolle heeft Holten afgelopen zondag de titel in de wacht gesleept. Er werd met 0-2 gewonnen bij S.V Zwolle.

Holten was massaal uitgerukt naar Zwolle, met maar liefst 4 bussen en vele supporters die er voor gekozen om toch maar met eigen vervoer te gaan was het sportpark in Zwolle goed gevuld. De mannen van supportersclub KPH hadden zich buitengewoon goed voorbereid want de mannen van trainer Richard Smit werden onthaald met een groot spandoek, roodzwarte rookpotten, fakkels en knalvuurwerk. Dit zorgde voor een prachtig sfeer.

Holten begon goed aan de wedstrijd, enkele jongens hadden nog wat last van kampioenskriebels, maar dit had weinig invloed op de wedstrijd. Na 15 minuten was het al raak. Martijn van de Werken werd via een steekbal weggestuurd en hij zette de 0-1 op het bord. Gedurende de eerste helft bleef Holten domineren en het povere Zwolle kon hier weinig tegen overzetten. Holten creëerde nog een aantal kansen maar de voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp staan en zo bleef 0-1 ook de ruststand .

De 2e helft was het spelbeeld het zelfde als in de eerste helften in de 50e minuut was het wel raak, Harm Jansen werd ingespeeld in de 16 meter en hij wist zich goed vrij te maken en ronde koel af. Dit doelpunt werd uitgebreid gevierd met de supporters. Na dit doelpunt bleef Holten de kansen aan een rijgen maar de keeper van Zwolle keepte de wedstrijd van zijn leven want hij pakte in de 2e helft vrijwel alles. Met name good old Bas Tuitert kreeg zeker 4 grote kansen maar hij was ongelukkig in de afronding. Zo bleef 0-2 de eindstand. Na het laatste fluitsignaal barste het feest los. De afgevaardigde van de KNVB reikte de medailles uit en V.V Holten voorzitter Robert Oolbekkink reikte de kampioensschaal uit aan aanvoerder Leon Oudenampsen.

Na de wedstrijd was er een groots ontvangst in de kantine op Meermanskamp en hier werden de jongens nog een keer in het zonnetje gezet en werd er een fantastisch feest gebouwd dat duurde tot in de kleine uurtjes. Na 44 jaar speelt Holten komend seizoen in de 3e klasse en gezien de leeftijd en kwaliteit van de selectie hoort de ploeg daar ook thuis. Holten mag bijzonder trots zijn op deze prestatie want na de 0-5 nederlaag tegen Enter dachten velen dat Enter de titel zou binnen slepen. Echter de mannen van trainer Richard Smit zijn blijven geloven in de titel en hebben de laatste wedstrijden aangetoond uiteindelijk de terechte kampioen te zijn.

Opstelling VV Holten: Jesse Ulfman, Stan van den Berg( Bjorn Visser), Frank Marsman, Luuk van der Linde, Rob Hofman, Leon Oudenampsen©, Tom Lenderink (Klaas Martens), Gijs Martens, Martijn van der Werken (Dylan van der Hulst), Harm Jansen (Bas Tuitert) en Dion Reusink (Mick Hofman).