V.V. Holten steunt doppenactie

Iedereen heeft ze thuis; plastic doppen en deksels van bijvoorbeeld frisdrankflessen of pindakaaspotten. Gooi ze niet weg, maar lever ze in! Lotte Keijzer (15) uit Holten is een inzamelpunt gestart om zoveel mogelijk doppen en deksels uit Holten en omstreken te verzamelen. Waarom? De doppen zijn namelijk geld waard. Naast dat het milieu wordt ontlast, wordt met de inzameling ook de stichting KNGF Geleidehonden gesteund.

Welke doppen?
Je kunt allerlei plastic doppen voor sparen: van mineraalwater- en frisdrankflessen tot doppen van fruitsappakken en sportdrankjes. Of denk aan doppen van slagroombussen, doseerdopjes van wasmiddel, wasbolletjes en deksels van potten pindakaas of chocopasta. Ook doppen van shampoo, zepen en deodorant mogen ingeleverd worden.

Hoe inleveren?
Lever de doppen schoon en droog in, want ze worden opgeslagen bij inzamelpunten en daar blijven ze geruime tijd liggen. Lipjes van metaal of karton of een rubberen rand in of aan de dop vervuilen het recycleproces. Bij sportdrankdoppen mag het kleine doorzichtige plastic dopje weggehaald worden.

Waar inleveren?
V.V. Holten steunt deze actie en heeft een inzamelbak in de kantine neergezet. Steun jij de actie ook? Lever je doppen/deksels dan bij ons in! Daarnaast kun je ze ook inleveren bij het inzamelpunt op Markollenweg 10, of kun je ze afgeven bij de huisartsenpraktijk in Holten.

Kijk voor meer informatie over de actie op: geleidehond.nl/doppen.