Schitterend seizoen Holten 2

‘Hoe anders zag het aan het begin van het seizoen eruit, 7 man, geen trainer, geen leider…’ Zo begon coach Hulleman zijn speech tijdens de druk bezochte receptie vorige week. Met de komst van leider Dick Oolbekkink en trainer Robbert Hulleman veranderde dit, getuige het behaalde kampioenschap (20 wedstrijden gespeeld, 17 gewonnen en slechts 3 verloren, 77 goals voor en 25 tegen). 

Keeper Erjan Hollegien werd slechts 25x gepasseerd. ‘Ja daar ben ik best wel trots op. 8x de nul gehouden. Maar uiteraard komt dat door het hele team. Met name de verdediging was ijzersterk’, vertelt de captain van Holten 2, die met zijn uitstraling en rust een groot aandeel had in het kampioenschap. 

De verdediging bestaande uit Rick Oolbekkink (3 goals), Jens Nijland (2 goals), Jeroen Bakker (1 goal), Robert Oolbekkink (2 goals), Leon Spikker (3 goals) en Martijn Vorkink (1 goal) stond als een huis. 

Middenvelders Jordi de Bruijn (3 goals), Koen Volkerink (6 goals), Tim Koopman (4 goals), Erik Peters (17 goals) en Rick Lammertink (3 goals) hadden vrijwel iedere week het middenveld in handen. 

Voorin werd het iedere tegenstander onmogelijk gemaakt op te bouwen. Nick Meester (1 goal), Rob Tuitert (3 goals), Remco Jansen (11 goals) en Niels Nijenkamp (12 goals) gaven 90 minuten lang vol gas. Genieten!! 

Door blessureleed kwamen Joris Nije Bijvank en Bart Overmeen niet of nauwelijks aan spelen toe, ze waren wel vaak aanwezig voor de morele steun. 

Ook een groot compliment aan de trouwe vlaggenist Arie Jansen. ‘Zo zie je maar dat je met eerlijk vlaggen het verst komt’, aldus de bescheiden grensjager, die ook volgend jaar de vlag ter hand zal nemen bij het 2e. ‘Ik moet wel eerst weer gaan sparen, want begin van het seizoen beloofde ik de jongens na iedere overwinning een kratje pils, dit is dus 17x gebeurd!’, besluit Arie. 

Wat een seizoen ook voor trainer Hulleman, zijn 1e seizoen als coach bij de senioren en direct kampioen worden. ‘We hadden een prima groep met veel concurrentie en dat maakt iedereen beter en sterker. Op trainingen stonden we soms met 18 man, dat is heerlijk werken’. Op de vraag wat hij van volgend seizoen verwacht antwoordt Hulleman; ‘We gaan met een jong team de 3e klasse in, dat zal lastig worden. Maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik wil de jongens die afscheid nemen (Robert, Jeroen, Martijn, Rob, Rick, Erik en Joris) bedanken voor hun inzet en succes wensen in het 3e!’.