Holten na spectaculaire comeback langs De Gazelle

Holten - De heren van VV Holten 1 hebben afgeholpen zondag op miraculeuze wijze de 3 punten op Sportpark Meermanskamp weten te behouden. Diep in blessuretijd kopte aanvoerder Stoevenbelt de winnende 3-2 tegen de touwen.

Ondanks het druilerige weer waren er toch een hoop toeschouwers langs de lijnen te zien, wat uiteraard een gevolg was van de uitstekende prestaties van de afgelopen weken. De eerste helft bleef dan ook een beetje achter bij de flitsende openingen van de vorige wedstrijden, er vielen aan beide kanten bar weinig kansen te noteren. Beide ploegen zochten dan ook doelpuntloos de kleedkamers op voor de thee.

Na rust kwam er langzaam wat meer leven in de wedstrijd, en het was Stoevenbelt die voor het eerste, serieuze gevaar zorgde. De Deventer keeper lag echter goed in de weg. Toch waren het de bezoekers die twee minuten later op voorsprong kwamen, een van richting veranderd schot verdween achter keeper Bekkernens in de goal. Die voorsprong werd een paar minuten zelfs verdubbeld via een snelle aanval over de linkerkant, waardoor al snel Holten tegen een fikse achterstand aankeek.

Gelukkig werden de ruggen snel gerecht en werd de jacht op de aansluitingstreffer snel weer ingezet. En met succes, het was aanvaller Huisman die zijn hoofd tegen een goed genomen cornerbal zette. Het Holter publiek, dat zich op het terras achter de goal had verzameld, ging verbaal achter de ploeg staan en het geloof bij de spelers groeide dat er meer mogelijk was. Kort daarna was het wederom Huisman die op bijna identieke wijze de gelijkmaker binnen knikte.

Dat Huisman goed in de wedstrijd zat bleek wederom een paar minuten later, toen hij een hoge voorzet van links schitterend uit de lucht volleyde, helaas spatte de bal op de lat uiteen. Holten bleef doordrukken, en de verdiende gelijkmaker viel dan ook in blessuretijd, een vrije trap van Wissink werd tot doelpunt gepromoveerd door Stoevenbelt. Doordat ook Holten 2 met eenzelfde comeback de drie punten had weten te pakken én er een zanger geregeld was bleef het naderhand nog lang gezellig in de kantine.