Geslaagde jeugd-actie VV Holten en Go Ahead Eagles!

Vrijdag 18 maart, was het dan zover, met 70 personen reisde VV Holten af naar de Adelaarshorst in Deventer om de wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Oss te bezoeken. Het ging hierbij om een actie die op initiatief van Go Ahead Eagles was opgezet in overleg met VV Holten.

 

Go Ahead Eagles had gratis toegangskaarten beschikbaar gesteld en VV Holten had busvervoer geregeld waarmee alle jeugdleden tegen een gereduceerd tarief van en naar Meermanskamp gebracht werden. Voor de vele jeugdleden uit Dijkerhoek was er op speciaal verzoek een extra opstapplaats voor de bus bij het Bonte Paard in Dijkerhoek. Natuurlijk was er ook de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de wedstrijd te bezoeken.

Om 19.00 uur werd er vertrokken vanaf Meermanskamp en werd via de extra opstapplaats in Dijkerhoek koers gezet naar Deventer. Rond 19.40 uur werden de roodzwarten afgezet op de Centuurbaan vlakbij de Adelaarshorst in Deventer. Na een korte wandeling, kon iedereen zijn plek innemen in de prachtig verbouwde Adelaarshorst. In dit knusse stadion ademt nog steeds de echte ouderwetse Engelse voetbalsfeer. Go Ahead Eagles had mooie plaatsen gereserveerd achter de goal en nadat adelaar Harley vanuit de tribune na de middenstip gevlogen was en de opstelling gegeven waren, werd er om 20.00 uur afgetrapt.

 

Go Ahead Eagles begon in een goede gevulde Adelaarshorst sterk tegen de zwakke Ossenaren en wist naar 10 minuten al op 1-0 voorsprong te komen. Wat volgde was een leuke eerst helft waarin Go Ahead nog een aantal goede mogelijkheden kreeg en dit resulteerde in de 2-0 in de 31e minuut, dit was tevens de ruststand. Nadat iedereen zijn natje en droogje gehaald had in de rust werd er afgetrapt voor de 2e helft. Go Ahead speelde nu richting het VV Holten publiek en schijnbaar werkte dit inspirerend want Go Ahead wist in de 2e helft nog maar liefst 3x te scoren. Dit tot groot vermaak van alle Holtenaren. FC Oss kon hier maar weinig tegen over stellen.

 

Om 21.45 uur was het eind wedstrijd en naar een korte wandeling naar de bus werd er koers gezet naar Dijkerhoek en Holten. Wat opviel tijdens de terugreis was het groot enthousiasme bij vooral de jongste jeugd, zij hadden natuurlijk een leuke wedstrijd gezien met maar liefst 5 goals. Om 22.30 uur werd Meermanskamp bereikt en ging iedereen tevreden en voldaan naar huis. Go Ahead Eagles heeft deze avond echt aan klantenbinding gedaan en heeft er misschien wel een aantal supporters bij gekregen.

 

Het jeugdbestuur van VV Holten is erg bij over deze goede verlopen avond en hoopt in de toekomst nog meer van dit acties te organiseren. VV Holten wil dan ook langs deze weg Go Ahead Eagles, Anita’s Reisadvies en de OAD bedanken voor het mede mogelijk maken van deze actie.