Holten wint belangrijk duel

Deventer - In de stromende regen heeft het vlaggenschip van VV Holten de tweede winstpartij van het seizoen geboekt. Bij directe concurrent RDC werd de winst uit het vuur gesleept, de rood-zwarten gingen met een 3-2 overwinning weer richting Meermanskamp.

De ploeg van trainer Ensing kwam op voorsprong in Deventer, het was aanvaller Tuitert die slim reageerde op een lange uittrap van keeper Bekkernens, en zodoende de 0-1 op het scorebord zette. Lang kon Holten niet van de voorsprong genieten, na gevaarlijk balverlies op het middenveld was het de jonge verdediger Klaasses die een overtreding moest begaan binnen het strafschopgebied. De toegekende penalty werd door de thuisploeg benut. 

De bezoekers leken de controle te verliezen, wat RDC kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Na wederom balverlies op het middenveld kwam een voorzet van de rechterkant bij de tweede paal terecht, alwaar de linksbuiten raak kon koppen.

Dat de Holternaren het hier niet bij wilden laten bleek dan ook uit de gelijkmaker van middenvelder Wissink. Nadat hij een ingespeelde bal op Tuitert teruggekaatst kreeg schoof hij het leer bekeken in de korte hoek. 

Met hernieuwde energie gingen de bezoekers op jacht naar de winst, en die kwam er ook voor de geplaagde ploeg. Nadat een voorzet van recht bij de eerste paal werd gemist was het middenvelder Pol die de bal vanuit de lucht binnen schoot, en daarmee de eindstand op het scorebord zette. Kers op de taart was het debuut van A-junior Luuk Dalemans, die als rechtsbuiten mocht invallen.