Holten rekent tegen FC RDC af met frustratieseizoen

DEVENTER

Gebalde vuisten en naar boven gekrulde mondhoeken. Na een op zijn zachtst gezegd stroeve start van de competitie kon Holten-spits Bas Tuitert met een 2-3 overwinning op FC RDC eindelijk met een lach van het veld.

DOOR MERTEN SIMONS - Bron Stentor

"Na al die gelijke spelen eindelijk een overwinning", was de 29-jarige aanvalsleider opgelucht met de driepunter op zak. Met de tweede overwinning van het seizoen komt Holten op gelijke hoogte met tegenstander FC RDC en vindt het bovendien de aansluiting met de middenmoot in 4H.

Deze overwinning was belangrijk voor Holten wist Tuitert. "De frustraties namen nogal toe de laatste tijd, omdat het dit seizoen een groot verschil is met vorig jaar. Vorig jaar speelden we nacompetitie om te promoveren en nu staan we met bijna dezelfde ploeg ineens op de onderste plaatsen. Na zo'n goed seizoen wil je die lijn doortrekken. Dan frustreert het als het ineens niet meer loopt."

Frustraties die grotendeels te wijten waren aan een matige afronding. "Het ontbrak dit seizoen nogal aan scherpte in de afronding. Lekker dat we er nu dan weer drie in hebben liggen. Voetballend wordt het steeds beter. We zijn weer op de goede weg."

Verval

Een goede weg die voor FC RDC nog ver uit zicht is. De Deventenaren verzamelden in de laatste zes wedstrijden slechts één puntje. De ploeg zakt met de week verder af. "Ik voetbal 25 jaar, maar dit heb ik nog nooit meegepakt. Het lijkt wel of dit seizoen alles tegenzit", had FC RDC-middenvelder Gert-Jan de Croon er genoeg van. "Na vorig seizoen wilden we bovenin meespelen. Nu moeten we er voor zorgen dat we niet degraderen. Dit degradatieduel was er één die we moesten winnen. Waar het misgaat? Geen idee. Eén ding weet ik wel en dat is dat het niet aan de trainer ligt. Als spelers laten we het afweten", spaarde De Croon zijn oefenmeester Roy Beumer.

Hoe anders zag het er twintig minuten voor tijd uit. FC RDC kwam door een doelpunt van Sorphea Uk op een 2-1 voorsprong, maar zag Holten binnen drie minuten alweer langszij komen. "Dat mag echt nooit gebeuren. We missen blijkbaar een killersmentaliteit. Als je in zo'n belangrijk duel op voorsprong komt moet je ten koste van alles je duels willen winnen. Er is duidelijk werk aan de winkel."

0-1 Bas Tuitert, 1-1 Patrick Verdouw, 1-2 Sorphea Uk, 2-2 Daan Wissink en 2-3 Jur Pol

FC RDC: Jansen van 't Laar; Baxter, Vlijt, Jeffrey (45. Unaola), Kuenen; Sanna (76. Akihary), De Croon, Koers; Verdouw, Uk (70. Ros), Natar.

Holten: Bekkernens; Klaasses, Thijs Huisman, Knapen, Lubbersen; Hofman (76. Daelemans), Van Gerresheim (60. Oudenampsen), Pol, Wissink; Jaap Huisman, Tuitert.