Geslaagde actie VV Holten en FC Twente!

Zaterdag 7 november, was het dan zover, met 90 personen reisde VV Holten af naar de Grolsch Veste om de wedstrijd FC Twente – SC Heerenveen te bezoeken.

Het ging hierbij om een actie die op initiatief van FC Twente was opgezet in overleg met VV Holten.

Alle leden en familieleden van VV Holten konden deze wedstrijd bezoeken en men kon kiezen voor 2 arrangementen. Een arrangement met busvervoer en bij het andere arrangement kon men de wedstrijd op eigen gelegenheid bezoeken. Van iedere verkochte kaart vloeide er € 2,00 naar de clubkas van VV Holten en bij iedere tien verkochte kaarten kreeg de VV Holten een Nike trainingsbal.

Zaterdag 7 november om 16.30 uur was het dan zover, de 54 leden die ervoor gekozen hadden om gebruik te maken van het busarrangement vertrokken om 16.45 uur vanaf sportpark “Meermanskamp” richting de “Grolsch Veste” in Enschede. Omstreeks 17.30 uur arriveerde de bus bij het stadion en was het tijd om de plaatsen in het stadion te zoeken. FC Twente had lering getrokken uit ons vorige bezoek want deze keer zaten alle 90 roodzwarters wel in een vak. Om 18.30 uur werd er afgetrapt, FC Twente begon slecht aan de wedstrijd want SC Heerenveen kwam al gauw op een 0-1 voorsprong. FC Twente kreeg vervolgens een kans op 1-1, maar Ziyech faalde vanaf 11 meter, dit tot grote teleurstelling van de roodzwarters. SC Heerenveen wist kort voor rust nog een keer te scoren, 0-2, en toen was het rust.

In de rust was er hooghoudwedstrijd, waaraan Thijs van de Weg, speler van Holten B3, aan deelnam. Helaas wist Thijs niet het jubileumshirt van FC Twente te winnen, maar werd hij toch zeer verdienstelijk derde. In de rust hadden de roodzwarters ook weer een beetje moed getankt en gelukkig wist FC Twente al gauw de 1-2, via Ziyech, te scoren. De roodzwarters kregen er nog meer geloof in, echter SC Heerenveen wist al gauw nog 2 te scoren, waardoor FC Twente de wedstrijd uiteindelijk met 1-4 verloor.

Naar afloop van de wedstrijd werden de bussen opgezocht en omstreeks 20.45 uur vertrokken de Roodzwarten weer richting Holten. Het was goed te merken dat bij de jongste leden de spanning er af was, want er werd volop nagekletst over de wedstrijd en zo werd de teleurstelling over het verlies van FC Twente al gauw minder. Om 21.20 uur arriveerde de bus weer in Holten en vertrokken alle leden weer voldaan huiswaarts.

Het bestuur van VV Holten is erg tevreden over deze actie en wil langs deze weg FC Twente, Anita’s Reisadvies en de OAD bedanken voor het mede mogelijk maken van deze actie.