Krappe overwinning v.v. Holten op Nieuw Heeten

HOLTEN – Zondagmiddag stond de uitwedstrijd tegen Nieuw Heeten, op sportpark de Belte, op het programma. Na de nederlaag op de eerste wedstrijddag stond er veel op het spel voor Holten. Het begin was moeizaam, Nieuw Heeten zette vroeg druk en Holten had het daar de eerste fase lastig mee. In de 14e minuut was er het eerste doelgevaar van de wedstrijd, wanneer Holten een vrije trap mag nemen. Daan Wissink brengt de bal hoog voor het Nieuw Heeten doel en de bal belandt bij de tweede paal voor de voeten van Frank Marsman die zijn inzet via de bovenkant van de lat over het doel ziet verdwijnen.

De wedstrijd is in die fase in evenwicht en beide teams komen niet verder dan het strafschopgebied van de tegenpartij. In de 24e minuut krijgt Nieuw Heeten een vrije trap op 25 meter van het doel, de bal gaat goed geplaatst over de muur naar de bovenhoek, maar mist snelheid waardoor doelman Davy Tuitert kan redden. Vier minuten later lijkt de openingstreffer in de maak als Gijs Martens de laatste verdediger passeert en alleen de ‘16’ van Nieuw Heeten ingaat. Hij wipt de bal over de keeper, maar die kan hem net nog aanraken, waarna een verdediger kan ruimen. In de 31e minuut redt de doelman opnieuw als Glenn Koerkamp van buiten het strafschopgebied het doel onder vuur neemt.

De laatste twee kansen deze helft zijn voor de gastheren. Eerst moet Frank Marsman ten koste van een gele kaart een Nieuw Heeten aanvaller afstoppen net buiten het eigen strafschopgebied. De toegekende vrije trap op 17 meter van het doel wordt in de muur geschoten, waarna geruimd kan worden. En drie minuten voor de thee komt een Nieuw Heeten aanvaller alleen voor doelman Tuitert die goed zijn doel verkleint en de inzet kan keren. Holten komt sterk uit de kleedkamer en krijgt al na een minuut een vrije trap op 17 meter van het Nieuw Heeten doel. Het schot van Koerkamp wordt door de Nieuw Heeten doelman uit de hoek geranseld ten koste van een corner.

Uit deze corner beland de inzet op de lat.  In de 52e minuut wordt uit een corner aan de overkant de bal van 5 meter op het doel gekopt, maar Davy Tuitert kan met een katachtige reflex redding brengen. In de 54e minuut een mooie steekpass van Levy Tuitert op Bas Tuitert die genoeg wordt gehinderd om vol uit te kunnen halen, waardoor zijn inzet kracht mist en een prooi wordt voor de doelman. Dan is er pas in de 74e minuut weer een doelkans, als Levy de bal voorgeeft en Bas Tuitert de bal teruglegt voor de zojuist ingevallen Mick Hofman die de bal naast schiet. In de 81e minuut is het dan eindelijk raak, als Bas Tuitert een voorzet van Harm Jansen binnen kan tikken, 0-1. Vier minuten later bedient Jansen Tuitert opnieuw, alleen wordt zijn schuiver nu gepakt door de keeper. De laatste paar minuten probeert Nieuw Heeten met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar meer dan een tweetal corners levert dat niet op.

Bron: Holten Extra