Zeer geslaagde voetbalochtend VV Holten en Go Ahead Eagles

Woensdag 1 mei organiseerde VV Holten samen met Go Ahead Eagles en het Zone College uit Twello een voetbalochtend op sportpark Meermanskamp in Holten. Het moto van deze dag was “trainen op niveau en met plezier voor een GOED DOEL “. De opbrengst van deze voetbal-clinic wordt namelijk gebruikt voor een voetbalprogramma in Oeganda dat wordt gesteund door Go Ahead Eagles.

De 2e editie van deze voetbaldag werd nog beter bezocht dan de editie van afgelopen jaar, maar liefst 71 kinderen hadden zich dit jaar aangemeld. De deelnemers tussen de 6 en 15 jaar kwamen dit jaar uit Holten, Markelo, Laren en Harfsen. Na het openingswoord werd er om 9.00 uur begonnen met een gezamenlijke warming-up o.l.v. trainers en jeugdspelers van Go Ahead Eagles en Vitesse. Na de warming-up werden er 6 groepen gemaakt, geselecteerd op leeftijd, die gedurende 2 uur 6 verschillende (behendigheids)oefeningen afwerkten. Er werd door alle jeugd fanatiek meegedaan, want voor alle oefeningen konden punten vergaard worden en konden er leuke prijzen gewonnen worden. Om 11.00 uur was het tijd voor een kleine pauze.

Na de pauze was het tijd voor de Quiz, de groep werd in tweeën gesplitst en via het “petje op of petje af principe” werd de voetbalkennis van de deelnemers getest. Bij het gebrek aan petjes was de uitvoering iets veranderd, want bij het maken van de keuze tussen 2 antwoorden was het nu “blijf je staan of ga je zitten.” Uiteindelijk kwamen er 2 winaars en zij werden de trotse bezitters van een shirt van het nationale team van Oeganda. Om 11.45 uur werd afgetrapt met voor het eindtoernooi, hier konden de deelnemers ook weer punten vergaren. Om 12.45 uur werd het toernooi afgesloten en werd er gezamenlijk opgeruimd en was het tijd voor de prijsuitreiking. In iedere leeftijdscategorie werden de winnaars naar voren geroepen en zij kregen een fraaie beker uitgereikt. Tenslotte werden er, na een korte Quiz, nog 2 gesigneerde shirts van Go Ahead Eagles uitgereikt.

 “We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde ochtend, de jeugd heeft een superleuke ochtend gehad waarbij ze veelgeleerd hebben en daarnaast hebben een mooie opbrengst weten te realiseren voor het Oeganda project “aldus jeugdvoorzitter Arno Reusink van VV Holten. Wij willen dan ook iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage en onze speciale dank gaat uit naar Go Ahead Eagles en het Zone College uit Twello.