VV Holten toont veerkracht tegen Haarle

Na een goede voorbereiding tegen voornamelijk 2e en 3e klassers en de poulefase van de beker winnend te hebben afgesloten, staat vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma voor de mannen van trainer Richard van Dellen.

Onder een heerlijk zonnetje laten de Holtenaren er geen gras over groeien en draaien Haarle gelijk de duimschroeven aan. Al in de tweede minuut resulteert dit in een grote kans. Een schot van Gijs Martens eindigt op de paal en stuitert zo terug in het veld dat niemand kan profiteren in de rebound. Ondanks de grote druk wordt er verder in de eerste 20 minuten weinig gecreëerd. Daarna neemt de dreiging ook wat af. Dan krijgt het de deksel op de neus als in de 27e minuut een Haarle aanvaller de bal wat gelukkig meekrijgt en daarna goed afrond, 0-1. Twee minuten later valt bijna de gelijkmaker als een gesmoord schot voor de voeten komt van Leon Oudenampsen, maar de bal rakelings naast suist. In de 35e minuut lijkt een verrassing in de maak als Haarle op een 0-2 voorsprong komt. Een vrije trap op zo’n twintig meter gaat laag en hard door de muur en verrast doelman Davy Tuitert. De aansluitingstreffer laat nu niet lang op zich wachten. Een corner van Holten gaat over alles en iedereen heen en wordt achterin het strafschopgebied opgepikt door aanvoerder Daan Wissink die de bal opnieuw voor het doel brengt en Martijn van de Werken kopt van dichtbij binnen, 1-2. In de 40e minuut zet Holten een prima aanval op en besluit Van de Werken deze van ruim buiten het strafschopgebied met een prachtige krul over de Haarle doelman in de verre kruising, 2-2.

In de 54e minuut wordt een voorzet van Rob Hofman met de punt van de schoen verlengt richting de verre hoek, maar kan de doelman redden. In de 56e minuut krijgt een Haarle speler een gele kaart en voor zijn reactie hierop gelijk zijn 2e en mag hij voortijdig gaan douchen. In de 60e minuut legt Oudenampsen de bal achter de verdediging in de loop van Bas Tuitert die de bal over de uitgekomen Haarle doelman in het doel lobt, 3-2. In de 64e minuut kopt hij ook de 4-2 in de verre hoek uit een corner van Glenn Koerkamp. In de 68e minuut speelt Van de Werken de laatste verdediger uit, houdt vervolgens goed het overzicht en legt de bal opzij voor Wissink die de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal schiet. Hierop wordt hij getrakteerd op een lied door de harde kern van de Meermanskamp. Een minuut later is Sjors van Gerresheim alert bij slap verdedigen en schiet in de korte hoek de 5-2 tegen het net. In de 71e minuut wordt een inzet van Hofman verlengt door Van de Werken, maar de doelman weet een doelpunt te verijdelen. Twee minuten later doet hij hetzelfde bij een kopbal van Bas Tuitert na een voorzet van Van de Werken. In de 79e minuut smoort een schot van Gijs Martens, pikt Van de Werken de bal op en schiet zijn derde van de middag tegen de touwen, 6-2. In de 88e minuut speelt Bas Tuitert zich prima vrij en legt de bal breed voor de meegelopen Joep Keijzer. Deze vergeet meedogenloos de trekker over te halen, waardoor de doelman nog kan redden. Een minuut later glipt Koerkamp langs zijn man het vijandelijke strafschopgebied binnen en legt vanaf de achterlijn de bal terug op Keijzer die in twee keer nu wel de doelman kansloos laat, 7-2.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Sjors van Gerresheim, Joep Keijzer, Frank Marsman, Rob Hofman; Leon Oudenampsen (70. Klaas Martens), Gijs Martens, Daan Wissink; Tom Lenderink (60. Glenn Koerkamp), Bas Tuitert, Martijn van de Werken (84. Harm Jansen)