SC Deventer JO15-1 winnaar zeer geslaagd VTT toernooi bij VV Holten

Op zaterdag 31 maart organiseerde VV Holten het VTT toernooi voor JO15 Generaal voor district oost. Op het toernooi namen 8 JO15-1- teams uit het district Oost deel aan dit toernooi. Namens V.V.Holten nam de JO15-1 deel aan dit toernooi. Verdere deelnemers waren Zwart Wit’63 (Harderwijk), SC Deventer, KCVO (Vaassen), UDI (Enschede), Diepenveen, Saasveldia en GFC Goor.

De teams werden ingedeeld in 2 poules van 4 teams en speelden elk 3 wedstrijden. De nummers 1 en 2 van elke poule gingen vanaf de kwartfinale strijden om het kampioenschap en om tickets voor de Nederlands Kampioenschap in de maand juni. De nummers 3 en 4 gingen strijden voor het schaduwkampioenschap. Ook werd er gestreden om het sportiviteitkampioenschap. Naast sportiviteit stelt de VTT de voorwaarde dat er deze dag een gezonde kantine aanwezig is.

Na de poulewedstrijden waren het Zwart Wit’63, SC Deventer, Diepenveen en GFC Goor die gingen strijden om het kampioenschap, VV Holten, KCVO, UDI en Saasveldia gingen spelen om het schaduwkampioenschap.

SC Deventer kroonde zich zelf tot de nieuwe districtskampioen van het DK Oost voor JO15 Generaal door in de finale Zwart Wit ’63 met 3-0 te verslaan. In de strijd om de 3e plaats versloeg GFC Goor Diepenveen. SC Deventer mag de wisselbeker voor een jaar mee naar huis nemen en komt met dit prachtige resultaat in de VTT boeken te staan. Het sportiviteitskampioenschap werd opgeëist door Diepenveen.

In het schaduw kampioenschap eindigde VV Holten als 4e, de Roodzwarten konden deze dag helaas geen potten breken, maar streden voor wat ze waard waren.

Het jeugdbestuur van VV Holten en het VTT kijken met grote tevredenheid terug op een sportief verlopen toernooi en is erg blij met de mooie complimenten van de andere verenigingen. Het VTT heeft VV Holten dan ook gevraagd om 15 september een dubbel toernooi te organiseren voor zowel JO15 als JO17 en VV Holten heeft aangegeven graag weer gastheer te willen zijn van dit dubbele  toernooi. “Het motto van Stichting VTT is Voetbal Sterk en Sportief: Eet Gezond en dit sluit uitstekend aan bij onze maatschappelijke verantwoording”, aldus jeugdvoorzitter Arno Reusink.