Ook SV Zwolle aan de zegekar van VV Holten

Vanmiddag gaan de mannen van trainer Richard van Dellen op bezoek bij SV Zwolle. Op een kunstgrasveld wat meer weg heeft van een hockeyveld dan van een voetbalveld mogen de Holtenaren zich meten met de Zwollenaren.

Holten begint dominant wat de eerste vijf minuten enkele hoekschoppen oplevert. De eerst grote mogelijkheid is echter voor SV Zwolle in de 6e minuut. Na een voorzet wordt de bal echter in goede positie slecht aangenomen, waardoor doelman Davy Tuitert zich over de bal kan ontfermen. In de 8e minuut kan Bas Tuitert de bal met de hak verlengen naar Martijn van de Werken die zijn schot op doel door de keeper gered ziet worden ten koste van een corner. Uit deze corner wordt de bal te zacht ingeknikt en kunnen de Zwollenaren er razendsnel uitkomen. De twee tegen één situatie lijkt goed uitgespeeld te worden, maar het schot gaat rakelings naast het doel van Davy Tuitert. In de 12e minuut waagt Rob Hofman een doelpoging van ruim buiten het strafschopgebied en ziet zijn bal naast het doel verdwijnen. In de 13e minuut krijgt Davy Tuitert een terugspeelbal van Van de Werken die hij niet goed raakt en tot zijn opluchting verdwijnt de bal naast het doel. In de 18e minuut speelt Leon Oudenampsen Bas Tuitert in, loopt goed door en krijgt de bal panklaar terug en besluit met een fraaie boogbal over de Zwolle doelman in de linker bovenhoek, 0-1. In de 20e minuut komt Holten goed weg, als de bal uit een vrije trap onderweg licht wordt getoucheerd en via de paal achter doelman Tuitert langs en voorlangs de andere paal richting zijlijn verdwijnt. Ook in de 27e minuut brengt het aluminium redding als uit een voorzet geheel vrij voor het doel kan worden ingekopt. Een oude voetbalwet treed in werking. Waar aan de ene kant de bal er niet in wil, valt hij aan de andere kant wel. In de 29e minuut kan Daan Wissink de bal binnenglijden na een voorzet van Van de Werken, 0-2. In de 40e minuut eindigt een goede aanval van Holten met een schot van Bas Tuitert wat over het Zwolse doel verdwijnt. En ook de laatste kans voor de theepauze is voor Holten. Een voorzet vanaf de achterlijn van Gijs Martens op Bas Tuitert bij de eerste paal, maar de Zwolse doelman werpt zich op de bal.

Holten komt scherp uit de kleedkamer en wil de wedstrijd snel beslissen. In de 49e minuut stuurt Oudenampsen Tom Lenderink richting het vijandelijke doel, maar kan een verdediger ternauwernood met een sliding redding brengen. In de 53e minuut gaat Bas Tuitert binnen het Zwolse strafschopgebied achter een bal aan die richting de zijlijn gaat en wordt daar totaal onnodig ten val gebracht. De toegekende penalty is een klus voor Martens die de doelman de verkeerde hoek instuurt, 0-3. Twee minuten later passeert Sjors van Gerresheim twee maal zijn tegenstander en steekt de bal tussen twee verdedigers precies in de loop van Van de Werken die vervolgens de bal langs de Zwolse doelman in de hoek schuift, 0-4. In de 58e minuut voorkomt Davy Tuitert met een prachtige save een tegentreffer. In de 62e minuut moet hij gestrekt naar de benedenhoek als een verdekt schot op doel wordt gekruld. In de 66e minuut komt SV Zwolle weer twee tegen eén richting het Zwolse doel en ook nu is doelman Tuitert alert en kan redding brengen. In de 68e minuut kopt Lenderink de bal uit een corner van Glenn Koerkamp net over het doel. In de 69e minuut ontfutselt Bas Tuitert een verdediger de bal en bedient Lenderink die zijn inzet net voorlangs ziet gaan. In de 71e minuut passt Lenderink de bal naar Koerkamp die langs zijn tegenstander glipt en zijn inzet in de korte hoek gered ziet worden door de doelman ten koste van een corner. Uit deze corner van Koerkamp kopt Bas Tuitert de bal raak in de verre hoek, 0-5. In de 73e minuut krijgen de Zwollenaren een penalty. Doelman Tuitert zit in de goede hoek, maar de bal is goed ingeschoten, 1-5. In de 77e minuut kom SV Zwolle voor de derde maal twee tegen één richting het Holter doel. Ditmaal beroerd Frank Marsman de bal net voldoende, waardoor de aanvaller te weinig tijd heeft en de bal naast schiet. In de 80e minuut speelt Zwolle een aanval goed uit en maken er 2-5 van. De laatste kans is voor Zwolle, maar deze doelpoging verdwijnt over het doel.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Sjors van Gerresheim, Joep Keijzer, Frank Marsman, Rob Hofman; Leon Oudenampsen, Gijs Martens, Daan Wissink ©; Tom Lenderink (82. Dylan van der Hulst), Bas Tuitert, Martijn van de Werken (64. Glenn Koerkamp)