VV Holten verslaat De Gazelle met 2-0

HOLTEN – Nadat voor het paasweekend Sportclub Deventer op het nippertje werd verslagen, was het nu de stadsgenoot De Gazelle dat mocht aantreden in en tegen Holten. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd verloren met 1-0, terwijl Holten daar duidelijk de betere ploeg was. De vele kansen van Holten werden toen niet afgemaakt. Zondag was dit wel anders, binnen enkele minuten werd de eerste kans meteen benut door Stefan Dijkink die met een halve volley de bal in de korte hoek schoof. Het vervolg van de wedstrijd verliep redelijk gelijk opgaand. Gazelle werd vooral gevaarlijk met hun duelkracht, diverse kopduels voor het doel van Holten werden gelukkig niet goed afgerond.

Daarnaast mocht Holten blij zijn dat grensrechter Geike Vincent scherp was en tot driemaal toe een gevaarlijke buitenspelsituatie goed beoordeelde en dus afvlagde. Holten stichtte vooral door middel van betere combinaties gevaar. Echter ontbrak het, zoals wel vaker, aan een goede eindpass. Na ruim een half uur spelen kreeg Gazelle een penalty mee. Holten had de organisatie niet tijdig op orde bij een ingooi, deze kwam met een onverwachtse stuit voor de voeten van de spits die bij het uithalen lichtelijk werd vastgehouden door een Holtense verdediger.

Voor de scheidsrechter genoeg om de bal op de stip te leggen. Gelukkig voorkwam doelman Bekkernenss met een katachtige redding een doelpunt en kon Holten toch nog met een voorsprong rusten. De 2e helft was erg chaotisch en de Gazelle probeerde met nog meer strijd en lange ballen de gelijkmaker te bereiken. Met wat kunst- en vliegwerk wist Holten echter het doel schoon te houden. Het werd nog wel even lastig toen Holten met 10 man kwam te spelen. Na alle 3 de wissels benut te hebben viel aanvoerder Stoevenbelt uit met een lelijke jaap op zijn hersenpan.

Gelukkig was het die andere Jaap, die de wedstrijd even later op slot gooide, dit deed Huisman na goed voorbereidend werk van jongeling Martens. De 2-0 overwinning was zeer welkom en ook noodzakelijk om nog enigszins ergens kans op te behouden in dit tot nu toe wisselvallige seizoen.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Hoonhorst, hopen dat Holten deze positieve reeks door kan zetten met de hulp van de vele trouwe supporters.