Holten vernederd Vaassen en bekert verder

Na de 3-2 overwinning op Lettele, mogen de mannen van trainer Richard van Dellen het vandaag opnemen tegen 3e klasser Vaassen dat vorige week gelijk speelde tegen Orderbos.

De wedstrijd is 6 minuten oud wanneer de eerste doelkans zich voordoet. Bas Tuitert staat op de 5 meterlijn met de rug naar het doel en wordt ingespeeld door Leon Oudenampsen van buiten het strafschopgebied. Tuitert schermt goed de bal af en schiet vanuit de draai tegen de keeper, waarna hij de bal weer terug krijgt. Nu legt hij terug op de inlopende Gijs Martens, die de bal door kluwen verdedigers door in de bovenhoek jaagt, 0-1. In de 9e minuut geeft Martijn van de Werken laag en hard voor vanaf de achterlijn. De inlopende Martens kan het kunststukje niet herhalen en nog knapper dan de bal in het lege doel schieten verdwijnt de bal over het doel. In de 10e minuut met Joris Overmeen geblesseerd het veld verlaten en neemt Frank Marsman zijn positie over. In de 13e minuut gaat een Holten verdediger onder de bal door en kan een Vaassen aanvaller alleen richting het Holter doel. Doelman Davy Tuitert verkleint goed zijn doel en ziet de inzet naast zijn doel verdwijnen. In de 20e minuut krijgt Vaasen op een gunstige plek een vrije trap. Vanaf zo’n 25 meter wordt de inzet via de muur nog van richting veranderd en moet doelman Tuitert, die al op weg was naar de hoek, bliksemsnel reageren om de bal te redden. In de 22e minuut wurmt een Vaassen aanvaller zich handig langs een verdediger, maar één op één met doelman Tuitert moet hij het onderspit delven. In de 26e minuut een voorzet van Glenn Koerkamp op Van de Werken die goed voor de verdediger komt, maar zijn inzet mist kracht waardoor de doelman kan redden. In de 27e minuut is de rappe aanvaller de verdedigers van Holten te vlug af, maar doelman Tuitert kan zijn inzet tot corner verwerken. Een minuut later wil dezelfde aanvaller binnen de zestienmeterlijnen tussen twee Holten verdedigers door glippen en lijkt hier mijn inziens niet vrijwillig naar de grond te gaan. De scheidsrechter wuift het weg en laat doorspelen. In de 31e minuut glipt Van de Werken in het Vaassense strafschopgebied langs zijn tegenstander en wordt hierbij naar de grond gewerkt en ook ditmaal wijst de scheidsrechter niet naar de strafschopstip. In de 39e minuut legt Koerkamp de bal terug op Martens, die zijn inzet door de doelman uit de benedenhoek geranseld ziet worden, waarna een corner resteert. Uit deze corner van Van de Werken kopt Martens naast. In de 42e minuut moet een tweede Holten speler geblesseerd het veld verlaten. Sjors van Gerresheim vervangt Stan van de Berg. In de 45e minuut komt de bal ongelukkig bij een Vaassen aanvaller, die vlak voor het Holter doel alle tijd en ruimte heeft. Alleen staat daar doelman Tuitert die ook deze situatie meester is. Een minuut later wordt een voorzet van onze heren door een verdediger rakelings naast zijn doel gekopt vlak voor Tuitert de bal kan koppen.

Als de tweede helft drie minuten oud is geeft Koerkamp een voorzet achter de verdediging in de loop van spits Tuitert, die de bal langs de uitgekomen doelman in het doel werkt, 0-2. In de 50e minuut lijkt een dreigende aanval van Holten over, wanneer een verdediger de bal uit een voorzet van Koerkamp terugkopt op zijn doelman. Van de Werken ziet er nog wel heil in en onderschept de bal, omspeelt de doelman en schuift de bal tegen het net, 0-3. In de 53e minuut krijgt Vaassen een vrije trap bij de zijlijn op zo’n 25 meter van de achterlijn. De bal wordt hoog voor het doel gebracht waar een aanvaller geheel vrijstaand naast kopt. In de 60e minuut wordt Koerkamp diep gestuurd door Daan Wissink en vanaf de achterlijn geeft hij de bal hoog voor op Bas Tuitert die onder druk de bal slechts schampt. In de 63e minuut wordt de bal uit een voorzet van Van de Weken door een verdediger in de voeten van Tuitert gekopt, die plaatst de bal richting de verre hoek, maar de doelman redt stijlvol ten koste van een corner. Uit deze corner wordt de bal hoog bij de eerste paal gebracht waar Tuitert zijn kopbal gepakt ziet worden door de Vaassen doelman. In de 72e minuut een

Prima aanval van Holten; Martens geeft de bal mee aan de opgekomen Rob Hofman die de bal laag voorgeeft en Van de Werken de bal onder de doelman door in het doel werkt, 0-4. Twee minuten later kopt Marsman de bal uit een corner van Martens tegen de lat. De bal wordt opgepikt door Wissink en opnieuw voor gebracht bij Tuitert die aflegt op Tom Lenderink die de bal beheerst tegen de touwen schiet, 0-5. Een minuut later een mooie voorzet van Van de Werken op Daan Wissink wiens inzet maar net gered kan worden door de Vaassen doelman. In de 76e minuut ontsnapt een Vaassen aanvaller aan buitenspel en gaat richting het Holter doel, maar durft het duel met doelman Tuitert niet aan en legt af op een speler die net inhield om niet buitenspel te staan en Van Gerresheim kan oppikken en uitverdedigen. In de 77e minuut wordt Hofman diep gestuurd en waar iedereen een voorzet verwacht, verrast hij de doelman in de verre hoek, 0-6. Het slotakkoord is voor Van Gerresheim. Hij krijgt de bal na een uittrap van de Vaassen doelman, soleert door de Vaassen defensie en besluit met een treffer, 0-7.

Evenals vorige week eindigde de andere wedstrijd in de poule in een gelijkspel, waardoor vv Holten al zeker is van de eerste plaats in de poule en weet dat het doorgaat in de beker.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Stan van de Berg (42. Sjors van Gerresheim), Joep Keijzer, Joris Overmeen (10. Frank Marsman), Rob Hofman; Leon Oudenampsen, Gijs Martens, Daan Wissink ©; Martijn van de Werken, Bas Tuitert, Glenn Koerkamp (62. Tom Lenderink)