Holten verliest niet alleen de wedstrijd

Met wederom een prima lenteweertje staat vanmiddag de inhaalwedstrijd bij Hector op het programma.

De eerste fase van de wedstrijd heeft Holten een licht veldoverwicht, zonder dat dit echte doelkansen oplevert. In de 20e minuut een dieptepass van Frank Marsman op Glenn Koerkamp die de bal vanaf de rechterkant ineens uit de lucht voorgeeft waar Mick Hofman een vrije schietkans krijgt, maar de bal smoort onder de keeper die vervolgens kan redden. Even later moet captain Leon Oudenampsen geblesseerd het veld verlaten en wordt vervangen voor Daan Wissink. In de 38e minuut een gevaarlijke uitbraak van Hector, de inzet gaat voorlangs het doel. Holten komt maar niet aan doelkansen toe, omdat vaak de laatste pass onzuiver is en er te weinig vanuit de tweede lijn geschoten wordt. Aanvallen worden te ver doorgevoerd. Alleen Jaap Huisman doet een poging van net buiten het strafschopgebied, maar ziet de bal net naast het doel verdwijnen. Vlak voor de theepauze krijgt Hector nog twee levensgrote kansen. Eerst komen ze er in de 43e minuut razendsnel uit en kan de voorzet op de vrije man voor het doel er ten koste van een corner worden uitgehaald. De corner zelf levert een scrimmage op waar Hector van dichtbij lijkt te scoren, maar de bal verdwijnt via een Holtens been naast het doel.

De tweede helft is amper 10 minuten oud, als Holten een tweede domper krijgt te verwerken en Daan Wissink geblesseerd het veld moet verlaten met een ogenschijnlijk lelijke blessure (achteraf wordt duidelijk dat hij zijn enkelband heeft gescheurd). Bas Bronsvoort valt voor hem in en coach Richard van Dellen moet enkele omzettingen doen in zijn formatie. Holten recht de rug en laat zich niet uit het veld slaan door deze tegenslagen. In de 61e minuut krijgt Huisman een grote kans na een pass van Harm Jansen, maar hij krijgt de bal niet langs de alerte Hector doelman. In de 63e minuut een voorzet van Gijs Martens tot bij de tweede paal waar Sjors van Gerresheim de bal rakelings naast kopt. In de 65e minuut komt Hector er weer uit en redt Davy Tuitert met de voet ten koste van een corner. Uit deze corner krijgt Hector wederom een schietkans, maar ook deze keer kan Tuitert redden. In de 67e minuut kopt Huisman een voorzet van een vrije trap de bal over het Goorse doel. Een minuut later wordt een schot van Martens knap gered door de doelman. Weer een minuut later wordt Jansen in het strafschopgebied van Hector geblokt en komt ten val, de scheidsrechter wil niets weten van een penalty. In de 71e minuut eindigt een mooie aanval van Holten met een voorzet van Hofman op Jansen, die geheel vrijstaand rakelings naast schiet. In de 75e minuut komt Hector tegen de verhouding in op voorsprong. Een voorzet wordt prachtig gecontroleerd en afgewerkt, 1-0. Hierdoor lijkt Holten wel van slag, want twee minuten later wordt er knullig balverlies geleden in de laatste linie en lijkt de 2-0 in de maak wanneer de aanvaller doelman Tuitert al heeft omspeeld en binnen lijkt te schieten. Frank Marsman kan echter redding brengen op de doellijn. De bal wordt echter opnieuw voorgezet en weer lijkt er gescoord te worden, maar nu kan doelman Tuitert redding brengen op de doellijn. Dan doet coach Van Dellen in de 78e minuut een aanvallende wissel en brengt een aanvaller Max Scheperman voor een verdediger. In de 83e minuut komt de bal na een lange aanval voor de voeten van Jansen die bij de tweede paal de gelijkmaker binnen knalt, 1-1. Een minuut later wordt een voorzet van Van Gerresheim met het hoofd verlengt tot een corner, waardoor de Holten spelers erachter geen doelkans krijgen. In de 89e minuut komt Hector er na een afgeslagen corner van Holten er razendsnel uit en wordt een aanvaller gevloerd binnen het strafschopgebied van Holten. De toegekende strafschop wordt verzilvert, 2-1. In de resterende minuten gaat Holten vol op de aanval, waardoor Hector er via de razendsnelle aanvallers ook nog een grote kans krijgt en zelfs scoort, alleen was dit uit buitenspel.

De nederlaag is zuur, maar het grootste verlies is toch het uitvallen van de sterkhouders op het middenveld.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Patrick Klaasses, Rik Oolbekkink (78. Max Scheperman), Frank Marsman, Sjors van Gerresheim; Leon Oudenampsen (23. Daan Wissink, 55. Bas Bronsvoort), Gijs Martens, Mick Hofman; Harm Jansen, Jaap Huisman, Glenn Koerkamp