Holten steelt overwinning

Onder een zomers zonnetje gingen de mannen van trainer Richard van Dellen op bezoek bij diens vorige club, Broekland. Holten trad deze middag aan in het zwarte uittenue en leek een extra rechtsbuiten te hebben, maar dit bleek de grensrechter van Broekland te zijn die in dezelfde kleuren de wedstrijd mocht vlaggen. Broekland neemt vanaf het beginsignaal het heft in handen en heeft in de 4e minuut haar eerste grote kans, als uit een corner geheel vrij gekopt mag worden bij de 2e paal. De kopbal beland in het zijnet van het Holtense doel. In de 6e minuut moet Joris Overmeen het duel al staken vanwege een blessure, Werner Lubbersen vervangt hem. In de 7e minuut een tweede grote kans voor Broekland, als een aanvaller vrij voor Erjan Hollegien komt. Die komt goed uit en weet de inzet voldoende van richting te veranderen om een doelpunt te voorkomen. Een minuut later krijgt Bas Tuitert een kopkans uit een voorzet van Glenn Koerkamp, de bal gaat echter over het doel. In de 25e minuut laat Holten zich vlak voor de eigen verdediging op felheid aftroeven en de kans die daaruit ontstaat wordt voorlangs het doel geschoten. Twee minuten later moet Van Dellen zijn tweede wissel al inbrengen, wanneer Rick Oolbekkink ook geblesseerd het strijdtoneel moet verlaten voor Thom Treurniet. In de 29e minuut levert slordig balverlies centraal achterin Broekland een vrije doortocht richting het doel op, maar de aanvaller twijfelt, treuzelt en geeft overige verdedigers de kans bij te sluiten. De uiteindelijke doelpoging gaat voorlangs het doel van Hollegien. In de 34e minuut krijgt Harm Jansen onverwachts een kans, omdat een voorzet langs alles en iedereen heen gaat. Hij was echter zo verrast dat zijn schot zuiverheid miste en naast het vijandelijke doel verdween. In de 41e minuut is een voorzet van Koerkamp net iets te hoog voor Jansen, die de bal slechts schampt met het hoofd. In de 45e minuut, eigenlijk vanuit het niets, valt de bal uit een voorzet van Daan Wissink voor de voeten van Jansen, die tussen 3 verdedigers in zijn hoofd koel houdt en de bal in het doel werkt, 0-1. Even later, vlak voor het rustsignaal, raakt Bas Tuitert geblesseerd.

De tweede helft start Holten met Levi Tuitert voor Bas Tuitert en is trainer van Dellen door zijn wissels heen. In de 56e minuut kan een Broekland speler ongehinderd het Holtense strafschopgebied binnendribbelen tot op de 5 meterlijn waar zijn doelpoging pas wordt verijdeld door Werner. In de 61e minuut een dieptebal op Koerkamp, maar de alerte Broekland keeper kan ver buiten zijn strafschopgebied redden. In de 65e minuut komt Holten weer goed weg als een schot op de doellijn gered kan worden. In de 68e minuut kan Treurniet een voorzet tot corner verwerken voordat een aanvaller vrij kan binnenschieten. In de 71e minuut weer een mega kans voor Broekland, vlak voor het afwerken wordt de bal beblokt door Frank Marsman. In de 80e minuut ontfrutseld Koerkamp de bal ter hoogte van de middellijn van de laatste verdediger en kan alleen richting het doel. Inhouden geeft een andere verdediger de kans bij te komen en de doelpoging te blokken. In de 86e minuut een voorzet van Jansen op Levi Tuitert, die zijn man goed uitkapt maar zijn doelpoging geblokt ziet worden. Naast de genoemde kansen waren er nog diverse afstandschoten op het doel van Hollegien, maar aan het vizier gaat deze week ongetwijfeld gewerkt worden in Broekland, daar alle pogingen in het vangnet achter het doel belanden.