Holten na prima eerste helft klaar met Raalte

Vandaag komt hekkensluiter Raalte op visite op sportpark Meermanskamp. Degenen die de kou hebben getrotseerd om de wedstrijd bij te wonen hebben daar na 45 minuten geen spijt van gekregen.

Holten begint vol overgave aan de wedstrijd en zet Raalte vanaf het eerste fluitsignaal met de rug tegen de muur. In de 5e minuut een korte corner van Gijs Martens op Glenn Koerkamp, wiens voorzet door Jaap Huisman feilloos tegen de touwen wordt gekopt, 1-0. Een vijftal minuten later wordt Koerkamp aangespeeld bij de zijlijn, ontdoet zich van zijn directe tegenstander en gaat het vijandelijke strafschopgebied binnen en bedient vanaf de achterlijn Huisman die met de 2-0 zijn 125e competitiedoelpunt voor Holten heeft gescoord. Holten verslapt geen moment en houdt de druk erop, wat enkele Raalte spelers verleidt tot ferme ingrepen die ze een gele prent oplevert. In de 14e minuut kopt Harm Jansen uit een corner van Koerkamp op de lat. Als in de 21e minuut een schot van buiten het strafschopgebied op een Raalter arm beland, besluit scheidsrechter Hoffmann een penalty en gele kaart en omdat dit zijn tweede kaart is mag Raalte met 10 man verder. De penalty wordt door Martens feilloos raak geschoten, 3-0. Drie minuten later is het bijna weer raak als Sjors van Gerresheim Daan Wissink bediend, die zijn schot rakelings naast ziet gaan. Een minuut later kan de Raalter doelman redden op een inzet van Martens. In de 27e minuut kan de keeper een schot van Jansen redden, maar als het leer voor de voeten van Koerkamp beland moet hij toezien hoe het alsnog 4-0 wordt. In de 34e minuut heeft de keeper de bal uit een corner van Koerkamp niet klem, wat Huisman in staat stelt zijn 3e van de middag binnen te schieten 5-0. Vervolgens gaat deze bal naar Pa Huisman die hem waarschijnlijk op de schoorsteelmantel gaat zetten. Een minuut later verdwijnt de nieuwe wedstrijdbal na een schot van Van Gerresheim rakelings voorlangs het Raalter doel. In de 37e minuut wordt een voorzet van Wissink door Huisman met het hoofd verlengt naar Jansen, die aanneemt en vervolgensmet een verwoestende uithaal de 6-0 tegen de touwen jaagt. In de 41e minuut speelt Koerkamp Wissink vrij die vervolgens goed het overzicht behoudt en Huisman in staat stelt de 7-0 te scoren. Vlak voor de theepauze pakt een Raalte speler zijn tweede gele kaart na een lompe overtreding op Koerkamp, waardoor ze de tweede helft met 9 man verder moeten.

In de rust besluit trainer Richard van Dellen, met het oog op de tussenstand drie maal te wisselen en andere jongens ook speeltijd te gunnen. Joris Overmeen, Frank Marsman en Leon Oudenampsen worden afgelost door Rik Oolbekkink, Yordi Landeweerd en Mick Hofman.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Een dominant Holten krijgt zo’n twintig corners en creëert legio kansen die allemaal naast en over verdwijnen of de Raalter doelman die kan redden. Raalte zelf komt drie keer over de middellijn en weet daarvan één maal te scoren, 7-1.