Holten beslist duel pas in slotfase

Vanmiddag was streekgenoot Nieuw Heeten te gast op het sfeervolle Sportpark Meermanskamp. Velen hebben deze middag de moeite genomen, onder een vroege lentezon, het vlaggenschip aan te moedigen.

Nieuw Heeten was na de blamage van vorige week, toen thuis van hekkensluiter Raalte werd verloren, gebrand een goed resultaat te halen. De gasten beginnen met passie aan de wedstrijd. Holten is door diverse afwezigen in het begin nog wat zoekende en een foute inspeelpass in de laatste linie levert Nieuw Heeten in de tweede minuut een gevaarlijke counter op die slecht uitgespeeld wordt. Holten probeert de aanval te zoeken zoals het elke wedstrijd doet, maar vandaag zijn passes vaker onzuiver of doorzichtig. In de duels doet Nieuw Heeten niet onder, zodat er een tijdlang weinig actie is voor de doelen. Enkele afstandsschoten eindigen over beide doelen. Het gevaarlijkste afstandsschot is van Nieuw Heeten, als een Nieuw Heetenaar per abuis de bal krijgt op zo’n 45 meter van het Holtense doel en hij in een fractie heeft gezien dat doelman Davy Tuitert ruim voor zijn doel staat en hij gelijk schiet. Tuitert kan er met zijn vingertoppen nog net bij om er een corner van te maken. In de 36e minuut wordt een schot van Mick Hofman gepareerd door de Nieuw Heeten goalie, wordt de bal daarna door Gijs Martens voorgegeven op het hoofd van Jaap Huisman die van 5 meter binnen kan koppen,1-0.

Holten begint de tweede helft iets feller en probeert een tweede treffer te forceren. In de 57e minuut heeft Glenn Koerkamp de bal al langs de laatste verdediger, maar wordt zelf afgestopt. De overtreding wordt wel bestraft met een vrije trap op ruim 20 meter recht voor het doel, maar de scheidsrechter spaart de verdediger die er zelfs geen geel voor krijgt. De vrije trap van captain Leon Oudenampsen wordt stijlvol uit de onderhoek getikt door de Nieuw Heeten doelman ten koste van een corner. Enkele minuten later krijgt Nieuw Heeten een corner die bij de tweede paal ongehinderd binnengeknikt kan worden, 1-1. Holten is even van slag en dreigt de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. In de 82e minuut legt Erik Peters de bal klaar voor Rob Hofman die zijn schot van zo’n twintig meter rakelings naast het doel ziet verdwijnen. Dit blijkt het startschot voor een slotoffensief. Een minuut later dribbelt Martens net buiten het strafschopgebied op zoek naar een schietkans en als hij die vindt gaat zijn schot met uiterste precisie vlak langs de paal het doel in, 2-1. In de voorlaatste minuut wordt Peters binnen het strafschopgebied onreglementair naar de grond gewerkt en gaat Martens achter de toegekende strafschop staan om zo zijn tweede tegen de touwen te schieten, 3-1.

Opstelling Holten: Davy Tuitert; Werner Lubbersen, Frank Marsman, Rob Hofman, Sjors van Gerresheim; Leon Oudenampsen ©, Gijs Martens, Mick Hofman; Harm Jansen (46. Tom Lenderink), Jaap Huisman (70. Erik Peters), Glenn Koerkamp