Holten JO8-2G bezoekt Heracles Almelo tegen AJAX

Zaterdag 9 februari 2019 was dé grote dag voor de jongens en meiden van vv Holten JO8-2G. Ze mochten namelijk samen de wedstrijd tussen Heracles en AJAX kijken. Voor velen de eerste keer in het echt een groot stadion bezoeken met een wedstrijd tussen twee eredivisieteams. Één van de leiders van dit team had namelijk 10 kaarten gewonnen met een actie van Rabobank Noord en West Twente. Alle 8 jongens en meiden melden zich hieperdepieper om 17.20 uur op de parkeerplaats van Meermanskamp. Samen met twee leiders ging het dan ook snel in de auto richting Almelo. In Almelo aangekomen was het al ontzettend druk in de omgeving van het stadion, dus het duurde even voor we een parkeerplaats hadden gevonden. Na een wandeling langs de woonboulevard kwam het stadion in zicht met de daar bovenuit torende hoge lichtmasten. De eerste jongens hadden de spelersbus van AJAX al ontdekt, maar we hadden geen tijd om er naar toe te gaan want we moesten door de kaartcontrole. Op zoek naar onze plek in vak B. We hadden een mooi uitzicht op het veld en we konden beide teams nog net zien hoe ze bezig waren met hun warming-up. Hierna kwamen beide teams met veel muziek, vlaggen, vuurwerk het veld op onder luid applaus van de jongens en meiden van JO8-2G. Zouden ze hun helden ontdekken? Ziyech? Tadic? Frenkie de Jong? De Ligt? De jongens en meiden waren qua aanmoedigingen mooi verdeeld: de ene helft voor Heracles, de andere helft voor AJAX.

En toen begon de wedstrijd. De eerste grote kans was voor Heracles: een penalty. Kuwas nam de penalty, die door Onana net werd aangetikt en op de paal belandde. Daar had AJAX nog geluk. Heracles had duidelijk het betere van het spel, was feller en speelde echt voor de winst. AJAX speelde zeer slecht en waren de bal steeds snel weer kwijt. De fans van Heracles gingen uit hun dak toen Osman, na een fout van Onana, de bal in het doel schoot. Ook onze jongens en meiden die voor Heracles waren juichten hard mee. De andere jongens en meiden (en de leiders) zagen leidzaam toe dat AJAX geen vuist kon maken. In de rust een snelle plaspauze en toen de 2e helft. De sfeer in het stadion werd steeds beter, want alle fans van Heracles zagen dat AJAX zelfs met alle wissels er maar niet door heen kwam. Huntelaar had nog een levensgrote kans op 1-1, maar faalde oog in oog met keeper Blaswich. Na een blessuretijd van 4 minuten barstte het feest onder alle Heraclieden los. Wat een kabaal! Na dat de mannen van Heracles hun ereronde hadden gemaakt, mochten alle kinderen het veld op rennen en konden ze ervaren hoe kunstgras in het Polman Stadion er bij lag. We mogen in Holten trots zijn op ons kunstgrasveld, want het veld van Heracles ziet er veel ‘plastic-achtiger’ uit dan bij ons. Nog snel een mooie foto maken in het doel met het hele team en toen hup naar huis, de ervaringen delen met pappa, mamma, broertjes en zusjes en met veel mooie herinneringen naar bed.

Alle jongens en meiden van vv Holten JO8-2G bedanken nogmaals de leiders Jeroen en Rob voor de begeleiding, en Rabobank Noord en West Twente die het mogelijk heeft gemaakt dat zij de wedstrijd mochten bezoeken.